A kollégium kétszintes épületében a lányok 4 ágyas szobákban, a fiúk a földszintes épületben 4-6 ágyas szobákban laknak.

A szobák felszereltsége tanulónként: íróasztal, asztali lámpa, ágyneműgarnitúra, könyvespolc, zárható beépített szekrény, emeletes ágy.

Vizesblokk: 6 szobánként 3-3 zuhanyzó, WC.

Tanulószoba: 4 csoport részére a kollégiumi, illetve az iskolai tantermekben van biztosítva a felkészítő és a tehetséggondozó foglalkozás. A végzősök és a kimagasló tanulmány eredménnyel rendelkező tanulók a szobájukban tanulhatnak.

A tanulók szélesebb művelődéséhez, tájékozódásához az alábbi lehetőségek közül választhatnak: könyvtár, modern technikával felszerelt számítógépterem (8 számítógép, 2 nyomtató, szkenner, WI-FI rendszer (vezeték nélküli internet hozzáférhetőség), kollégiumi rádió (hangszórók, keverőerősítő, stúdió, monitor, hangfal, multimédiás notebook stb.), 3db színes televízió külön helyiségekben, 2 db DVD lejátszó.

Szabadidő hasznos eltöltésére az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésükre:

Kondi terem, ping-pong asztal, főzés, jól felszerelt konyhában.

Szabadon választható foglalkozások:

- sportfoglalkozások (labdarúgás, asztalitenisz, floorball)

- süssük-főzzük

- kézműveskör

A kollégiumban diákönkormányzat működik. A vezetőket évenként, szeptemberben választjuk újra. Havonként illetve szükség esetén a DÖK vezetőségével megbeszélést tart a kollégiumvezetője. Ezek a fórumok adnak lehetőséget arra, hogy a diákok által választott vezetőik véleményt mondjanak, javaslatokat tegyenek a kollégium életéről, programjairól.

Jelenleg 3 nevelőtanár és 1 kollégiumvezető alkotja a nevelőtestületet. Az éjszakai felügyeletet egy női és egy férfi pedagógiai felügyelő kolléga látja el.

A tanulók 4 csoportját egy-egy csoportvezető tanár irányítja. A nevelőtanárok korrepetálásokat, szilenciumokat, szabadon választott foglalkozásokat vezetnek.

A tanulók étkezése a kollégium szomszédságában lévő gimnázium éttermében zajlik. A kollégiumi ellátás díjmentes, a diákoknak csak az igénybe vett étkezést kell kifizetniük, mely jelenleg 700 Ft/nap, ami háromszori étkezést jelent.