Iskolánkban a végzősök búcsúztatása minden évben a kollégiumi ballagással kezdődik. Idén sem volt ez másképp. A tavalyi évben felújított nagytanuló adott otthont ennek a jeles eseménynek, melyen harminchárom végzős kollégistától vettünk búcsút. 

A végzősök rendhagyó módon, név szerint egyesével lettek szólítva, ahol az alsóbb évesektől virágot kaptak. A vendégek köszöntése után az alsóbb évfolyamosok búcsúbeszédét hallottuk, majd volt kollégistánk, Légrádi Blanka egy szép dallal lepte meg a ballagókat. Ezt követően az alsóbb és felsőbb évesek átadták egymásnak útravaló gondolataikat.

Hagyomány szerint a végzősök és a nevelők is könnyed hangvételű, vidám gondolatokkal jellemezték egymást. A kollégiumvezető útravalóul bölcs gondolatokkal látta el a végzősöket és átadta azon tanulóknak a jutalmakat, akik a kollégiumi közösség építésében kiemelkedően képviseltették magukat. Berényi Tamás, Földvári Norbert, Kanó Stefánia, Pólya István, Szepesi Gábor és Tarsoly Judit egy-egy szép könyvjutalomban részesültek. Végezetül a minden évben várva várt diavetítés következett, ahol felelevenítettük az elmúlt évek legemlékezetesebb pillanatait. A vacsoraasztalnál mindenkit Klári néni kézműves ajándéka várta. Az ízletes vacsora után, az emlékek felidézése közben fogyaszthattuk el az igazgató asszony rendkívül finom meglepetés tortáját.

Frcska Zoltán