Menu
Slider

Gasztronómiai bemutatót tartottak a Székelyes diákok és tanáraik

A szeptemberhez leginkább az iskolakezdés fogalmát párosítjuk, azonban a szarvasiaknak ez a hónap az egyik országos hírű gasztronómiai eseménynek, a Szilvanapnak a megrendezését is jelenti. Iskolánk, szakképző iskola lévén, mindig szívesen vesz részt azokon az alkalmakon, amikor a nagyközönségnek megmutathatjuk, mit is tanulhatnak nálunk a diákok.

Az idei Szilvanap is remek lehetőség volt iskolánk bemutatására. A rendezvény jellegéből adódóan a vendéglátósoké volt a központi szerep, de az iskolában oktatott szakmák is bemutatkoztak jelképesen egy-egy elkészített munkadarabbal.

A lázas előkészületek után már az első napon megcsillogtathattuk tudásunkat. Pénteken szilvás sörbundában rántott szilvát készítettek a vendéglátás munkaközösség tagjai az érdeklődők számára. Az elkészült édességet gyorsan elkapkodták, és mindenki az elkészítés módjáról érdeklődött.

Szombaton egy igazi különlegességgel készültünk. Szilvachutney-s mini hamburgert (Plumburger) sütöttünk az iskola udvarán elhelyezett sátrunkban. A diákjaink pedig az általuk elkészített túrós-szilvás párnával ajándékozták meg a fesztiválra látogatókat. Receptjeink pillanatok alatt elkeltek.

Az utolsó napon 70 kg szilvából lekvárt főztünk, a humán munkaközösség vezetőjének, Tóthné Lipták Erzsébetnek a koordinálásával. A szilva „lupkálásában” (magvalásában) és a lekvár keverésében közösségi szolgálatos diákjaink is segédkeztek. A 10 órás főzés kiváló minőségű és sűrűségű szilvalekvárt eredményezett, amit a következő Szilvanapok süteményeiben használunk majd fel, de jut belőle testvériskoláinknak is. Örömünkre szolgál, hogy a rendezvényre látogatók közül megannyian segítettek a lekvár keverésében.

A háromnapos rendezvénysorozaton iskolánkat Ozsváth Zsuzsanna igazgató asszony, valamint iskolánk pedagógusai képviselték.  Az előkészületekben és lebonyolításban természetesen iskolánk minden dolgozója részt vett, csak így érhettük el, hogy ez a rendezvényünk is sikeres volt.

A rendezvényen való részvételt ismét a Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány támogatta.

Borbély Tünde vendéglátás munkaközösség-vezető

MENŰ

Menu

Továbbtanulási tájékoztató

Online olvasóik:

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi

000524926
Ma
Tegnap
Héten
Hónapban
Összesen
33
571
2924
11112
524926
Your IP: 54.80.60.91
2017-11-18 01:34

Go to top

Copyright © 2011 GySzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma
Cím: 5540 Szarvas, Vajda Péter u. 20. Telefon: 66/514-890 Fax: 66/312-988