Az Operettszínház Zártkörű Diákprogramja keretében 2017. október 18-án, Budapesten diákjaink megtekinthették a Lady Budapest című darabot.

A történet főszereplője egy bátor angol  arisztokrata hölgy, Lady Ashton, aki bármit megtenne, hogy a harcokban  megsebesült szerelmét, az egyetemi tanár Veres Pált kimentse az 56-os megtorlás őrületéből.

Az orosz bevonulás véres és zűrzavaros napjaiban - inkognitóban - az országban ragadt külföldiek egy csoportjával autóbuszon próbálják meg elérni az osztrák határt. Csakhogy Szurov őrnagy, a határ mellett állomásozó szovjet hadtest vezetője gyanút fog, megállítja a menekülő csapatot, és végzetesen beleszeret Lady Ashtonba.

A történelem által leosztott szerepeket a személyes érzések és indulatok írják felül - menekülés vagy önfeláldozás, hűség vagy árulás, szenvedély vagy kötelességtudat, vágy vagy önmegtartóztatás. E dilemmák zilálják végletekig össze a drámai viszonyokat.

A darab mindenkire nagy hatást gyakorolt, a színészek játéka magával ragadó volt, a díszletek, az Operettszínház különleges légköre óriási élményt nyújtott a diákok számára.