Menu
Slider

OM azonosító: 203069
5540. Szarvas,
Vajda Péter utca 20.
Telefon: 66/514-890
Fax: 66/312-988
Email: szarvas@gyszc.hu
      info@szvki.hu

2017. december 2-án 199 diák sorakozott fel osztályfőnökével a Gyulai Szakképzési Centrum Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma szalagavató ünnepségén az Alkotmány utcai sportcsarnokban.

A műsorvezetők emlékeztették a végzősöket arra, hogy néhány hónap múlva életük jelentős állomásához érkeznek: sok-sok tudást, ismeretet, szép élményt és emléket összegyűjtve lassan elhagyják iskolánkat, és saját útjaik felé indulnak.

Bencsik Miksa és Pap Dóra végzős diákok Márai Sándor gondolatait idézték:

„Nemcsak mi haladunk az utakon; az utak is haladnak velünk.

Az utaknak célja van. Minden út összefut végül egyetlen közös célban.”

Ozsváth Zsuzsanna igazgató asszony köszöntötte a megjelent vendégeket és az adai testvériskola képviselőit. Ezután Kevin Bisch szavait idézte:„Az életet nem a lélegzetvételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok, amikor eláll a lélegzetünk.”

Kiemelte, hogy a mai nap egy ilyen pillanat, mert eláll a lélegzetünk, amikor rápillantunk végzős tanulóinkra. Emlékeztette a diákokat, hogy a szalag az iskolához tartozás, az identitás jelképe. Elválaszt, de mégis összeköt. Összeköt a barátokkal, osztálytársakkal és a tanárokkal.

Molnár Istvánné önkormányzati képviselő, a gyermekjóléti és közművelődési bizottság elnöke útravaló gondolatai után tolmácsolta Babák Mihály polgármester úr jókívánságait is.

A köszöntők után a szalagtűzés ünnepélyes percei következtek.

Ozsváth Zsuzsanna igazgató asszonynak, Kohut Andrásné címzetes igazgató asszonynak, valamint Harmati Annamária és Laurik László igazgatóhelyetteseknek, Vincze Sándor gyakorlati oktatásvezetőnek és a kollégium vezetőjének, Frcska Zoltán tanár úrnak a diákok képviselői tűzték fel a szalagot. Ezután a 11 végzős osztályfőnök sorakozott fel, és az igazgató asszony nekik is feltűzte a szalagot.

A végzős diákokat egyenként szólították a színpadra, és osztályfőnökeik feltűzték nekik a szalagot.

A hagyományt folytatva gyönyörű fehér ruhás lányok, és elegáns, frakkba öltözött fiúk  bécsi keringővel nyitották meg az ünnepség második részét. A tánc koreográfiáját Kereszturszkyné Sebő Rózsa és Rohonyné Urbancsok Zsuzsa tanárnők, valamint Sinka Attila tanár úr készítették és tanították.

Az osztálytáncok sorát a 12. E osztály „Táncpárbaj” című produkciója nyitotta, majd a 11. H osztály a Cup songot adta elő. Az Szé/12/2 osztály osztályfőnökével és Czerjak Pál tanár úr segítségével együtt előadott produkciójához némi orosz tudás szükségeltetett, de enélkül is mindenki megérthette a táncos műsorszámot. A 11. I osztály hip-hop tánca után a 12. D osztály tanulói pompon lányoknak és kosárlabdás fiúknak öltözve érkeztek a színpadra, és zárták az osztályprodukciók sorát.

A műsor keringővel kezdődött és keringővel is zárult. Húsz keringős pár táncában gyönyörködhettek a vendégek.

Az est fénypontja a végzősök közös éneke volt:

„Hogyha elvisz az út,

hogyha félsz, hova fut,

Te csak menj tovább,

csak menj tovább!”

 

Szalagavatónk a végzősök és a vendégek közös táncával zárult.

 

Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna

MENŰ

Menu

Továbbtanulási lehetőségek

Online olvasóik:

Oldalainkat 243 vendég és 0 tag böngészi

001151005
Ma
Tegnap
Héten
Hónapban
Összesen
274
649
3210
11814
1151005
Your IP: 34.203.213.116
2019-01-19 13:55

Statisztika

Látogatók
232
Cikkek
222
Cikkmegtekintések találatai
367842

Go to top

Copyright © 2011 GySzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma
Cím: 5540 Szarvas, Vajda Péter u. 20. Telefon: 66/514-890 Fax: 66/312-988