Menu
Slider

OM azonosító: 203069
5540. Szarvas,
Vajda Péter utca 20.
Telefon: 66/514-890
Fax: 66/312-988
Email: szarvas@gyszc.hu
      info@szvki.hu

A Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány kuratóriumának tagjaival hagyományteremtő szándékkal úgy döntöttünk, hogy 2017. december 14-én nyugdíjas találkozót szervezünk.   A sütis teadélutánt örömmel fogadta a Székely Mihály Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium vezetése is, hiszen előbb-utóbb a tagság köréhez fog mindenki tartozni. A délután megrendezéséhez a Pedagógus Szakszervezet is anyagilag hozzájárult.

A mai iskola elődjének életében a fejlődés akkor indult meg, amikor 1988-ban önállóvá vált, nem függött tovább egy központi iskolától.  Előtte fő állású alkalmazottakról alig beszélhettünk, ezért a nyugdíjas találkozóra meghívottakat ettől az időponttól gyűjtöttük össze.  54 nyugállományú kolléga került meghívásra, sajnos néhány fő már nem lehet közöttünk.

Kohut Andrásné címzetes igazgató, a Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány kuratóriumának elnöke a következőkről szólt: olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy minden meghívottal lehetőségem volt együtt dolgozni részben azért, mert már 1988-ban az önállóvá váló, akkor még szakmunkásképző iskolában közalkalmazottként dolgoztam, majd 2007 után a városi intézménnyé válást – későbbiekben a szétválást irányíthattam, így újabb közalkalmazott kollégákkal kerülhettem munkakapcsolatba.  Közülük néhányan a Székely Szakképző Iskolában és Kollégiumban maradtak, innen vették igénybe a megérdemelt nyugdíjat.

Visszaemlékezésében elmondta, hogy számtalan átszervezést megéltünk, újabb és újabb feladatokkal halmoztak el, újabb elképzeléseket-e terveket szőttünk, amelyek megvalósításra vártak, örömünkre nagy részüket sikerült is megvalósítani. Az egyszerű körülmények között működő szakképző iskola eljutott idáig az elődök munkáját folytatva. Az önállóvá válásig Zvara János tagozatvezetőként irányította a szarvasi szakmunkásképzőt.  Az önállóvá válás után csak egy igazgató elődöm volt- Koszti Pál igazgató - akinek helyébe lépve megígértem, hogy az elkezdett munkát tovább folytatom.  A mai délután itt találkozhatunk ebben a szép épületben, ahol többségeteknek még nem volt lehetősége dolgozni.  Az iskola   2014. szeptember 01-én költözött  az épületbe,  áthoztuk a „Székely” domborművet, Szakmatörténeti Kiállítótermet rendeztünk be, van könyvtárunk- konferenciateremmel,  konyhánk- ebédlővel, tornacsarnokunk, szakmai kabinetjeink, az iskoláé   maradt a kollégium.  A Kossuth u 5., és a Vasút u. 68-70. számú épületeket mindenki ismeri, hiszen az oktató- nevelőmunka sok-sok éven át  ezen falak között  folyhatott.  Számtalan bizonytalanságot megéltünk, sokszor feltételek híján kínlódtunk, talán ez edzett meg és kovácsolt össze minket egy jó közösséggé. A feltételek megteremtésével párhuzamosan színvonalas rendezvényeket szervezünk, pályázatok segítségével páratlan lehetőségeket biztosítunk a diákoknak. Új szakképesítések beindításával búcsúztam el a vezetői beosztásomtól, hogy az itt maradóknak is legyen további hajtóerő a munkához, a továbbfejlődéshez. Néhány éve, akik a készbe csöppentek bele, szerencsére csak a mesékből ismerik mind ezt. Remélem, hogy a bürokrácia útvesztőiben a megteremtett értékek nem vesznek majd el. A délutánt tanítványaink ünnepi műsorral még örömtelibbé varázsolták, egyúttal megmutatva azt is, hogy milyen szép eredményeket érnek el pedagógusaink felkészítésével.

A köszöntés után mindenki megtekinthette az iskolát, Koszti Pál a „Székely”  domborműnél  visszaemlékezett  az Ő általa irányított évekre. Az alapítvány egy kis jelképes ajándékkal kívánt kellemes délutánt és boldog ünnepeket a nyugdíjasoknak. Pezsgős koccintás, a tortán felvillanó tűzijáték is jelképezte a találkozás örömét, majd a teázgatással folytatódó beszélgetések sok-sok emléket felidéztek, melyek már majdnem feledésbe merültek. A délutánon a vendéglátásban tanuló diákok szolgáltak fel, így az iskolában folyó szakmai képzés  is bemutatkozhatott.

Az összejövetel jó hangulatban, kellemesen telt el, nyugdíjasaink őszinte szívből köszönték a találkozás lehetőségét. Így nyugodt szívvel elmondhatjuk, hogy hagyománnyá válhat ez az új kezdeményezés is az elkövetkezendő években.  A 2000-ben létrehozott Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány továbbra is támogatja az iskola munkáját.

Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány kuratóriumának tagjai

MENŰ

Menu

Továbbtanulási lehetőségek

Online olvasóik:

Oldalainkat 248 vendég és 0 tag böngészi

001151010
Ma
Tegnap
Héten
Hónapban
Összesen
279
649
3215
11819
1151010
Your IP: 34.203.213.116
2019-01-19 13:56

Statisztika

Látogatók
232
Cikkek
222
Cikkmegtekintések találatai
367847

Go to top

Copyright © 2011 GySzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma
Cím: 5540 Szarvas, Vajda Péter u. 20. Telefon: 66/514-890 Fax: 66/312-988