Menu
Slider

Karácsony környéken az emberek mindig szívesebben adományoznak, segítik a rászorulókat. Az ünnepek elmúltával ez a kedv csökken, pedig a segítségre mindig szükség van. Ezért is örültünk, amikor a Re-Formáló Egyesület megkereste iskolánkat, a szarvasi székhelyű GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumát a „Fogadd örökbe egy napra” programmal.

A kezdeményezés arról szól, hogy az iskolai osztályok, óvodai, munkahelyi közösségek vállalják, hogy egy-egy nap feltöltik az „Enni adok-Enni kapok” adománydobozt. Először osztályfőnöki órán beszéltünk a programról. Sok diák hallott már róla, néhányan tettek is különböző élelmiszert a dobozba, de volt, aki csak itt hallott róla. A tanulók otthon is beszéltek a kezdeményezésről, és az osztály szülői közössége egységesen a program mellé állt.

A 12. E osztály vendéglátás és ügyvitel ágazatban tanuló diákjai - a városban elsőként - egy napra örökbe fogadták az adománygyűjtő ládát. A feltöltésre január 10-én osztályfőnöki órán került sor, melyen megjelentek a helyi sajtó képviselői is.

Sonkolyné Aszódi Zsófia, a program ötletgazdája köszöntötte a megjelenteket, és ismertette a programot. Majd Ozsváth Zsuzsanna igazgató asszony örömét fejezte ki, hogy egy ilyen kezdeményezésben részt vesznek iskolánk diákjai, kiemelte empatikus készségüket.

Majd elhelyeztük adományainkat. Először rövidebb szavatossági idejű (sajtok, pékáru, felvágott) termékeket helyeztünk el, majd tartós élelmiszereket (cukor, liszt, zacskós leves, szaloncukor, kávé stb.). Rengeteg házi befőtt és lekvár is került a dobozba. Annyi élelmiszert hoztak a diákok, hogy minden bele sem fért a ládába. A kimaradt élelmiszereket pár nap múlva tettük be az adománydobozba.

„Egy ember soha nem magányos, ha érdekli egy másik ember sorsa. Segíteni mindig lehet, mindig lehet egy kicsivel többet adni.” (Szepes Mária)

Kita Erzsébet a 12. E osztály osztályfőnöke

MENŰ

Menu

Továbbtanulási lehetőségek

Online olvasóik:

Oldalainkat 140 vendég és 0 tag böngészi

001034498
Ma
Tegnap
Héten
Hónapban
Összesen
185
2874
9890
30360
1034498
Your IP: 54.81.110.186
2018-08-18 04:14

Go to top

Copyright © 2011 GySzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma
Cím: 5540 Szarvas, Vajda Péter u. 20. Telefon: 66/514-890 Fax: 66/312-988