Az az öröm ért, hogy a 2019 januárjában megrendezett Implom József Helyesírási Verseny Békés megyei fordulóján, szakgimnáziumi kategóriában első helyezett lettem. Így lehetőségem nyílt rá, hogy részt vegyek e rangos verseny Kárpát-medencei döntőjén is. A jó hírtől felbuzdulva sürgősen elkezdtünk gyakorolni a versenyre felkészítő tanárommal, Hajas Gabriellával. Segítségemre volt A magyar helyesírás szabályai című könyv is, mellyel szinte már együtt keltem és együtt feküdtem…

Így már bátrabban mérettem meg magam a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium által 2019. február 28. és március 02. között megrendezett versenyen. Az első napon, csütörtökön délután regisztráltunk, majd ismerkedhettünk az ország minden részéről érkező diákokkal, sőt határon túli, magyar ajkú versenytársakkal is. Péntek volt a nagy nap. A városházán kezdtük a programot, ahol színvonalas megnyitó ünnepségen vehettünk részt. Ezután izgatottan vonultunk át a gimnáziumba, ahol több osztályterem állt a versenyzők rendelkezésére, hogy megírhassuk először a tollbamondást, majd a helyesírási tesztlapot. Egyik sem volt egyszerű, de mindent megtettem, hogy a tudásom legjavát nyújtsam.

Vendéglátóink a délután folyamán különböző programokkal kedveskedtek a versenyzőknek és felkészítőinknek. A csúcspont egyértelműen a szombati eredményhirdetés volt, melyet már feszülten vártunk. Gyula zeneiskolájában tartották meg a díjkiosztót a verseny megkoronázásául. Megtisztelő volt számomra, hogy ilyen kiváló helyesírókkal versenyezhettem, és hogy közöttük is a középmezőnyben végeztem.

Összességében sokat tanultam, új élményekkel gazdagodhattam a felkészülési idő alatt és a versenyen is. Ezúton is szeretném megköszönni iskolám, felkészítő tanárom, osztálytársaim támogatását. Remélem, hogy jövőre hibáimból tanulva, és még több gyakorlás után a dobogóra is felállhatok.

Uhljar Tímea, 11.C osztály