Koszti Pál (1941-2018)  Halálának 1 éves évfordulóján

Pontosan egy év telt el azóta, hogy Koszti Pál nyugalmazott Igazgató, Tanár Úr eltávozott az élők sorából.
2019. május 02-án érkezett az a szomorú hír, hogy már sajnos  nem tud többé  eljönni közénk egykori kollégánk, vezetőnk, tanárunk – Pali bácsi. 
 Az iskola tantestületében sokan vagyunk még, akik együtt dolgozhattunk vele, közösen örülhettünk a szakképző iskola sikereinek. Bár az 1971-1975 közötti időszakra, amikor az akkori 611. számú ipari Szakmunkásképző Intézet szarvasi tagozatát vezette, már csak néhány nyugdíjas kolléga emlékezhet.

 Sokat dolgozott az iskola fejlődéséért, és különösen azért, hogy az intézmény elnyerhesse önállóságát.  Szervezőmunkájának köszönhetően 1988-ban a tagintézmény teljes önállóságot kapott. 

1989-ben visszatért az iskolába, 2001-ig nyugállományba vonulásáig igazgatója volt a szakképző iskolának.  Irányítása alatt az iskola magkapta a Vasút utca 68, és a Kossuth utca 7. számú épületet, megtörtént az emeletráépítés. Beindultak az érettségit adó szakközépiskolai képzések, kialakításra kerültek a fodrász és vendéglátó-ipari tanműhelyek.
Irányítása alatt az 1994-1995-ös tanévben az iskola felvette a Székely Mihály nevet. A tanulólétszám folyamatosan növekedett, a képzési struktúra bővült. Egy dinamikusan fejlődő iskolát adott át Kohut Andrásné új igazgatónak, melyre büszke volt. Arra kérte, hogy az általa elkezdett utat folytassa, fejlessze tovább a” Székelyt”.  
Kollégái, tanítványai tisztelték, jó pedagógus és vezető volt.
Emlékét megőrizzük!

Kohut Andrásné
címzetes igazgató