2019. szeptember 6-7-én zsúfolásig megteltek az utcák a 22. alkalommal megrendezett Szarvasi Szilvanapokon. A nagy hagyományoknak örvendő rendezvényen iskolánk (Gyulai SZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma – Szarvas) ismételten részt vett.

Diákjaink már pénteken segítettek Prohászka Béla és Tímár András mesterszakácsoknak a szombati és vasárnapi gasztronómiai bemutatóik előkészítésében. Az előző évekhez hasonlóan péntek este a vendéglátó munkaközösség tagjai kitelepültek az iskola udvarára és szilvás-cukkinis-zabpelyhes tócsnit készítettek az érdeklődők számára.

A következő napon, szombaton a diákok is kivették részüket a munkában. Délelőtt és délután szilva chutney-sonka-sajtos lángoskát sütöttünk, valamint folyamatosan aszalt szilvás kókuszgolyót kínáltunk az ide látogató turistáknak és helyi lakosoknak.

Az gasztro-bemutatónk mellett megtekinthető volt az általunk oktatott szakmák kiállítása. Sokan meglátogatták vidám csapatunkat, pozitívan értékelték az általunk készített ételeket, iskolánk tanulóit és dolgozóit.

Borbély Tünde munkaközösség-vezető