Iskolánk (GySZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Szarvas) kollégiumában a tanévkezdés óta számos esemény került megrendezésre. A tanulmányi munka mellett szokásainknak, hagyományainknak megfelelően, elsősorban az új kollégistákra gondolva, gazdag programokat tartalmazó napokat szervezett a kollégiumi DÖK a kollégiumi nevelőtanárok közreműködésével.

A programok között szerepelt karaoke est, Activity, sütés-főzés, sorverseny a sportcsarnokban és kincskereső akadályverseny. A teljes programsorozat zárásaként a gyíkavató került megrendezésre, ahol az új kollégisták és mentoraik három csoportba kerültek: a rókák, a medvék és a  pingvinek csapatába. Számos ügyességi és vicces feladatban mérték össze tudásukat, melyeket a jó hangulat és a nevetés jellemzett.

S az eredmény: megismerkedtünk egymással! Megtudhattuk, ki miben jó, ügyes, aktív, s talán mostantól a kollégiumi együttlét is jobb hangulatú, egymást segítő és elfogadóbb lesz.

Programjainkat aktív részvételével megtisztelte Ozsváth Zsuzsanna igazgatónő is.

Reményeink szerint egy tartalmas, hangulatos és eredményes kollégiumi tanév áll előttünk. - hogy így lesz e, csak rajtunk áll.

Földesi Zoltán