Intézményünk (GySZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Szarvas) szépészet ágazat munkaközössége fodrász szakmai bemutatót és továbbképzést szervezett 2019. szeptember 25-én az iskola könyvtárában a Hair-line cég támogatásával. 

A rendezvény apropója: a mellék-szakképesítés (férfi fodrász-borbély) szakmai és vizsgakövetelménye igen nagy kihívás elé állítja a tanulókat és az oktatókat, ezért a munkájukat és sikerességüket támogatva szerveztük a tréninget.

A bemutatót Kökény Ferenc, a szakma egyik legtapasztaltabb hajszobrásza tartotta, aki – szinte leírni is hihetetlen – lassan több, mint 50 éve dolgozik ezen a pályán. Ez alatt az idő alatt elért mindent, amit egy fodrász csak elérhet ebben a szakmában. Olyan rangos kitüntetésekkel büszkélkedhet, mint háromszoros mesterbajnok, Európa- és világbajnoki negyedik helyezés. A folyamatos fejlődés mellett egy idő után már oktatást is vállalt, és mára már számtalan olyan tanulót engedett ki a kezei közül, akik szintén sikeresek lettek szakmájukban. Zsűritagként és férfi válogatott trénerként is sokáig tevékenykedett.

A szakmai nap résztvevői láthattak klasszikus hajvágási és szárítási módszereket, mint például a Hindenburg, illetve a klasszikus divatos férfi hajvágás.

Hosszú út vezet el a szakgimnáziumból kilépve egy frissen végzett fodrásznak addig, míg mesterfodrásszá válik. A tanulás azonban az oklevél átvétele után sem állhat meg, hiszen ez a szakma folyamatos tanulást és képzést igényel.

Köszönöm a programot támogató iskolavezetés és a pedagógusok segítségét!

Takács Judit szakoktató