Aki szervezett már valamilyen ünnepséget, versenyt vagy bálokat, az tudja, hogy legalább ezer dologra kell figyelni, hogy sikeres legyen a rendezvény.

Egy ilyen nagyszabású futófesztivál a megszervezése, aminek részesei lehettünk itt, Szarvason szeptember 22-én, bizony embert próbáló feladat. Ezt a feladatot oldotta meg csillagos ötösre a „Körös-körül a Körös körül” futófesztivál ötletgazdája és egyik főszervezője Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna futónagykövet, testnevelő tanár. Zsuzsi többször lefutotta a félmaratont, diákjai, kollégái közül is sokakat megfertőzött a mozgás, a sport szeretetével.

Talán ez az elhivatottsága vezette, amikor vállalkozott a rendezvény megszervezésére. Gondoljunk csak bele: a 610 nevezett futó biztonságáról, frissítéséről gondoskodni, a csodaszép útvonalat kimérni, hirdetni az eseményt, szponzorokat keresni, biztosítani az időmérést, az okleveleket, elkészíteni a befutó csomagokat, … hogy csak néhány dolgot említsek.

Ehhez nagyszabású összefogás, támogatás kellett. Szerencsénkre az önkormányzat azonnal felkarolta a rendezvényt és a segítőket, de a támogatókat sem kellett sokáig győzködni a jó cél megvalósításáért.

Kollégái, a GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma dolgozói közül is sokan segítettek Zsuzsinak a rendezvény előkészítésében és a verseny napján is, de ugyanígy számíthatott az intézmény igazgatójának, Ozsváth Zsuzsannának a támogatására is.

Már korán reggel „székelyesekkel” telt meg a Fő tér. Az iskola pedagógusai osztották a chippes rajtszámokat az ország 103 településéről ékező futóknak. Testnevelő kollégák állították a sátrakat, pakolták a befutó csomagokat, hogy mire a résztvevők megérkeznek, minden készen legyen.  Az Erzsébet Ligetben és az Arborétumban is szorgoskodtak iskolánk diákjai, tanárai, végig futó útvonal mentén, valamint a frissítőknél is. Tapsoltak, szurkoltak a futóknak, akik ezt viszonozták, majd újult erővel futottak tovább Szarvas legszebb részein.

Iskolánk Digitális Alkotóműhelye jóvoltából 50 korosztályában legjobban teljesítő futó vihetett haza egy csodaszép fából készült emlék plakettet, amelyek Lista Tamás rendszergazda tervezett és készített.

Csak így lehetett sikeres ez a futógála! Összefogásból, szervezésből Szarvas ismét jelesre vizsgázott, és újra bebizonyította, hogy méltó a „Sportváros” kitüntető címre.

Köszönjük Zsuzsi!

                                                                                          Tóthné Lipták Erzsébet