Régi hagyomány, hogy intézményünk (GySZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma) diákönkormányzatának végzős tanulói avatást szerveznek az iskola újdonsült diákjainak. Az idei tanévben 2019. szeptember 25-én tartottuk meg ezt a rendezvényt.

A zsűri tagjai a nap folyamán alaposan szemügyre vették és pontozták az osztályok zászlóit, melyek az aulában kerültek kifüggesztésre.

Gólyáinknak számos humoros feladatot kellett végrehajtani. Remek hangulatban telt az idő, a diákok lisztes tálból gumicukrot ettek, krétát gyűjtöttek, tehenet fejtek, talicskát toltak és szerenádot adtak Igazgató asszonynak.

Fogadalmukat fél lábon állva mondták el a „tiszteletreméltó és bölcs, szeretett és imádott végzősök előtt.”

A fogadalom után a gólyák oklevelet kaptak, amiben a diákönkormányzat tagjai garantálják, hogy „gólyacsőr vesztés nélkül léphetnek az iskola bajkeverőinek a nyomába”.

A „Leggólyább osztály” címet idén a 9. I osztály nyerte, és „bátor viselkedésével, erős csőrével és tollainak tisztán tartásával” az idei tanévben Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna tanárnő kiérdemelte a „Leggólyább osztályfőnök” címet.

Szeretném megköszönni a diákönkormányzat tagjainak lelkes, önálló és kreatív munkáját. Az év többi részében még számos meglepetéssel készülünk, amivel színesebbé tehetjük az iskola mindennapjait.

Miskolczi Zsuzsanna diákönkormányzatot patronáló pedagógus