Folytatva a hagyományt, az idei tanévben október 24-én került megrendezésre Székely Kupa kispályás labdarúgó torna, amelyen 6 középiskolás csapat versengett a kupáért, az érmekért és a különdíjakért.

A Gyulai Szakképzési Centrum iskolái közül képviseltette magát:

  • az Ady Endre-Bay Zoltán Szakgimnázium és Szakközépiskola Sarkadról,
  • a Harruckern János Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Gyuláról,
  • a Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és  Kollégium Orosházáról

A házigazda Székely Mihály Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium csapata mellett évek óta résztvevője a Székely Kupának a szarvasi a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium csapata is.

Az ünnepélyes megnyitón Ozsváth Zsuzsanna igazgató asszony köszöntötte a csapatokat, majd egy „Hajrá Székely” –el kívánt sportszerű küzdelmeket. Nyári Mihály a versenybíróság elnöki ismertette a sorsolás eredményét, a lebonyolítás menetét.

A hat csapat két hármas csoportban kezdte meg a küzdelmeket Oravecz József, és Gyekiczki István játékvezetők felügyelete mellett. A helyosztó mérkőzések után iskolánk csapata a bronzéremért vívott meccsen legyőzte a szarvasi gimnázium csapatát, így a fiúk egy kis pihenő után a döntő mérkőzésre hangolódhattak. A döntő másik résztvevője az orosházi Kossuth Lajos Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata, akik a gyulaiak legyőzésével kerültek a döntőbe.

A sportcsarnok szinte zsúfolásig megtelt, hangos szurkolás mellet a rendes játékidő letelte előtt három perccel Viszkok Dániel bomba góljával megszerezték a vezetést, és a végső győzelmet is a székelyes fiúk.

A csapatkapitány boldogan vette át a kupát Ozsváth Zsuzsanna igazgatóasszonytól.

A győztes csapat tagjai:

Szappanos Ármin, Urbancsok Ákos, Tóth Patrik, Tasi Kristóf, Viszkok Dániel, Oberna Zsolt, Koncz Boldizsár, Egri Károly, Pecznyik Gábor, Romhányi Domonik, Tóth Domink, Galáth Martin

A torna végeredménye:   

  1. Székely Mihály Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (Szarvas
  2. Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (Orosháza)
  3. Vajda Péter Evangélikus Gimnázium (Szarvas)
  4. Harruckern János Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (Gyula)
  5. Ady Endre-Bay Zoltán Szakgimnázium és Szakközépiskola (Sarkad)
  6. Harruckern János Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium –Híd (Gyula

 

Különdíjat kapott: a legtechnikásabb játékos, Bogár Patrik az orosházi iskola tanulója. A legjobb kapus a sarkadi Puskás Patrik lett, a gólkirályi címet pedig a székelyes Szappanos Ármin kapta.

A Székely Kupa kispályás labdarúgó torna már hagyományosan egy közös ebéddel zárult.

Köszönetet mondunk Nyári Mihálynak, aki a versenybíróság elnöke volt, valamint Oravecz Józsefnek és Gyekiczki Istvánnak a mérkőzések vezetéséért.

A rendezvényt a Gyulai Szakképzési Centrum mellett Szarvas Város Önkormányzata támogatta, amit ezúton is köszönünk.

Kereszturszky János, az Iskolai Sportkör vezetője