A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008-tól szervezi meg a gondozásába átadott szakképesítések országos szakmai tanulmányi versenyeit a végzős szakközépiskolások Szakma Kiváló Tanulója Versenyét (SZKTV), valamint a végzős szakgimnáziumi tanulók Országos Szakmai Tanulmányi Versenyét (OSZTV).   A Szakma Sztár Fesztiválon (2020. április 20-22.) a megyei területi válogató versenyeiből a döntőbe jutott versenyzők mérik össze tudásukat. A három napos fesztivál első napján az ünnepélyes megnyitót követően kezdődik a vetélkedés, mely a második napon a délutáni órákban fejeződik be. A harmadik napon, az eredményhirdetésen derül ki, hogy az adott évben kik lettek szakmájukban a legjobbak.

Iskolánk tanulói minden évben részt vesznek ezen a megmérettetésen, és szinte nincs olyan év, ahol ne érnénk el kisebb-nagyobb sikereket. A tét magas: az ugyanis, aki az elődöntőkön eléri a 60%-ot a feladatlapok megoldásánál, és megfelel a vizsgaszabályzat feltételeinek, akár mentességet kaphat az adott vizsgarész alól, aki pedig továbbjut, az akár teljes vizsgamentességet is kaphat az erkölcsi elismerés mellett.

Az OSZTV/SZKTV verseny megyei elődöntőjén iskolánkat 22 tanuló képviselte, összesen hat szakmában. Az elődöntők 2020. január első felében voltak, és az eredményekért egészen február 4-ig izgulhattak a résztvevők és felkészítőik, mikor is kiderült, hogy több tanulónk elérte az áhított 60%-os küszöbszintet. Az irodai titkár képzésre járó tanulók közül Králik Fanni és Szatmári Réka továbbjutott az országos válogatóba, ahol nagyon szép teljesítményt értek el, ami nagyon örvendetes, hiszen hosszú évek óta először volt lehetőségük az ügyviteles tanulóknak országos megmérettetésen részt venni.

A szép eredményeket elért tanulóknak gratulálok, a felkészítőknek pedig köszönöm a felkészítést.

Vincze Sándor gyakorlati oktatásvezető