Iskolánk (GYSZC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Szarvas) fenntartója, a Gyulai Szakképzési Centrum kiemelt figyelmet fordít tanítási, tanulási körülményeinkre. 

Ennek köszönhető, hogy a teljes energetikai felújításra benyújtott pályázat pozitív elbírálása után 155,08 millió forint összegben megvalósult a kollégium épületenergetikai felújítása. Már az elmúlt években is szembetűnő volt a változás, folyamatosan komfortosodott iskolánk kollégiuma, megszépültek a szobák, belső terek. Az új tanévet azonban külsőségeiben is látványos változások révén a városképet is gazdagító, megújult környezetben kezdhetik majd meg diákjaink.

A beruházás révén megvalósult a kollégium épületeinek teljes nyílászáró cseréje, külső hőszigetelést kaptak az épületek, mely során a legmodernebb burkoló anyagok felhasználásával, szép és harmonikus színek alkalmazásával új külső megjelenése lett a kollégiumnak. A tetőn napkollektorok kerültek felszerelésre, melyek szintén a gazdaságos, energiatakarékos működést szolgálják, jelentősen csökkentve a korábbi hőfelhasználást.

A kívül-belül megújult épületben reményeink szerint vidám és eredményes tanév kezdődhet hamarosan. Addig is kívánjuk, hogy mindenki használja ki a hátralévő kis időt szeptember 1-ig, a várva várt találkozásig.

Földesi Zoltán kollégiumi nevelő