A Magyar Tudományos Akadémia A magyar tudomány ünnepe „Jövőformáló tudomány” hagyomány és innováció címmel hirdetett programot 2020. november 11-én. A konferenciának a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Kara adott helyszínt Szarvason.

Iskolánkat az a nagy megtiszteltetés érte, hogy a 11. évfolyam pedagógia ágazatba járó szakgimnáziumi tanulóinkat is felkérték a tudományos diákköri konferencián való részvételre. Három igen nehéz témát választottak diákjaink az előadásukhoz:

  • „Hátrányos helyzetben...” - Valuska Lili és Mohácsi Réka 11. C
  • A család szerepének változása és a pedagógia gyakorlata - Szegény Nikolett és Plentri Nikolett 11. C
  • Családon belüli erőszak... - Závoda Boglárka és Berényi Beatrix 11. C

Minden tanuló nagy lelkesedéssel vetette bele magát a munkába, sokat olvastak a témákhoz, ennek eredményeként igen szép előadásokat hallhattunk tőlük. A zsűri tagjai is meg voltak elégedve a munkájukkal. A zsűri értékelése alapján a következő rangsor alakult ki:

  1. helyezett: Szegény Nikolett és Plentri Nikolett
  2. helyezett: Závoda Boglárka és Berényi Beatrix
  3. helyezett: Valuska Lili és Mohácsi Réka

Munkájukat nagyon hasznos és értékes könyvekkel és technikai eszközökkel jutalmazták. Gratulálunk diákjaink eredményeihez, munkájukhoz.

Ezúton szeretnénk megköszönni a zsűri munkáját, kedves biztatását, előremutató javaslatait, amelyekkel segítették a tanulók előadását. Elnök: Dr. Fest Sarolta, tanszékvezető főiskolai tanár, GFE PK. Tagok: Dr. Németh Nóra, főiskolai docens, GFE PK és Dr. B. Kis Attila, főiskolai docens, GFE PK.

Külön köszönettel tartozunk Bíró Gyula igazgató, címzetes egyetemi docens úrnak, aki gondolt ránk és segítette tanácsaival, szakirodalommal és nem utolsó sorban feszültségoldó humorával a lányok munkáját.

 Kékesiné Gulyás Ildikó felkészítő tanár