„Szeretem a verset”„Mindenki annyit él, amennyit szeretett. Aki szeretetet nem adott, semmit nem adott. Aki szeretetet nem teremtett, semmit nem teremtett.” (Lev Tolsztoj)

A székelyes diákok csapata erre a szeretet teremtésre vállalkozott, amikor a Szarvasért Alapítvány felhívására elszavalta, felvette és beküldte szavalata szösszeneteit, hogy online térben is hirdessük: Szeretem a verset!

Ez a tanév más, ezt már szeptember első napján tudtuk, éreztük… A vírushelyzet mindent megváltoztatott egy iskola életében is. Nemcsak maszk, nemcsak távolságtartás, hanem rendezvények, versenyek hiánya is. Majd az online tanítás során újra csak virtuális térben adhatjuk át a tudást diákjainknak.

Ebben a megváltozott helyzetben nagyon örültünk a Szarvasért Alapítvány versenyfelkérésének, amelyet ők is a helyzethez igazítottak és formabontó online szavalóversenyt hirdettek november hónapban. A korábbi alapítvány által szervezett versmondó versenyeknek iskolánk gyönyörű könyvtára adott otthont több éven keresztül és diákjaink nagy szeretettel készültek ezekre a megmérettetésekre.

Idén „Szeretem a verset” címmel online lehetett nevezni az alapítvány versenyére. A rendkívüli helyzetre való tekintettel a gyerekek videó formájában küldhettek be egy számukra kedves szabadon választott verset. Kevesebb jelentkező volt idén, de a legkitartóbbak most sem adták fel, önállóan készültek és megmutatták, hogy mennyire szeretik a költészetet.

Iskolánkból öt diák méretette meg magát középiskolás kategóriában: Ambrus Szonja, Mohácsi Réka, Plentri Nikolett 11. osztályos, Rontó Fanni, Medvegy Mihály 9. osztályos tanulók. A beküldött videók szívvel-lélekkel készültek, megható volt látni, hogy a költészettel a 21. században is mennyi szeretetet lehet kifejezni.

Az alapítvány ajándékcsomaggal jutalmazta a részvevőket.

Gratulálunk diákjainknak!

 

Bartolákné Szabó Éva

munkaközösség-vezető