Minden évben január hónapban szervezik meg a szakképzésben tanuló végzős diákok legrangosabb megmérettetését, az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója (SZKTV) versenyek területi előválogatóit az illetékes kereskedelmi és iparkamarák szervezésében.

Az idei évben a járványügyi intézkedések értelmében többször halasztásra kerültek az időpontok: először február elejére, de az sem a végleges volt, mivel tanulóink március 1-jétől versenyezhettek. Sajnos azonban a kormány 2021. március 4-ei bejelentése után a területi előválogatók megrendezését március 8-tól törölték, így három szakmában (kereskedő;
irodai titkár; informatikai rendszerüzemeltető) nem volt lehetőségük megmutatni tanítványainknak, hogy milyen magas szintű szakmai ismeretek birtokában vannak.

Ez azért is sajnálatos, mert – felkészítőik szerint – többen esélyesek voltak arra, hogy felmentést szerezzenek a szakmai vizsga írásbeli vizsgarésze alól. Ugyanis aki ezeken a válogatókon legalább 60%-os eredményt ér el, megkapja a mentességet jeles eredménnyel.

Asztalos, kőműves, szakács, vendéglátásszervező, fodrász és cukrász szakmát tanuló diákjaink számára még megrendezésre került a verseny, az eredményeket megtekinthettük a www.szakmasztar.hu oldalon.

Legnagyobb örömünkre 4 szakmában, az alábbi tanulóknak sikerült nagyon szép versenydolgozatot írni, így mentesítést szerezni: Ambruzs Gergő (asztalos), Csáki Ronaldo (kőműves), Papp Diána (vendéglátásszervező) és Uhljar Tímea (fodrász).

Gratulálunk nekik és felkészítőiknek!

Nekik már egy vizsgafeladattal biztosan kevesebbet kell teljesíteniük, ami mindenképpen könnyebbséget jelent.

Harmati Annamária igazgatóhelyettes