A KórházSuli már 6 éve áll azok mellé a gyerekek mellé otthoni tanítással, akik a kórházból már kikerültek, de suliba még nem járhatnak. Az önkénteseik saját fejlesztésű tananyagaikkal segítenek a felzárkóztatásban, a gyógyulás nehéz időszaka alatt támogatást nyújtanak.

Az alapítvány felhívása, mely szerint: „Induljon a tavasz valami igazán jóval, összefogással. Mozogjunk együtt és támogassuk a tartós betegségből gyógyuló diákok tanóráit” felkeltette érdeklődésünket, mert az online oktatás óta ez egy jó lehetőségnek tűnt, hogy egy kicsit kikapcsolódjunk, és egyben segítsünk a beteg diákoknak.

Osztályfőnökünk, Rohonyné Urbancsok Zsuzsa néni támogatott és motivált, hogy fogjunk bele, mert ez egy jó kis mozgásos, és egyben remek osztályközösség-építő program. Így a 10. D osztályból egy kis csapatot verbuváltunk és délutánonként mentünk gyűjteni a kilométereket. Futottunk, gyalogoltunk, bicikliztünk, majd a megtett távokat feltöltöttük az online felületre.

Örülünk neki, hogy azok között lehettünk (összesen 355 fő), akik virtuálisan körbejárták Magyarországot, hiszen a felhíváshoz csatlakozók összesen 13 850,78 km-t tettek meg, segítve ezzel a beteg gyermekek gyógyulásást, mert mi is "hiszünk a tanulás gyógyító erejében"

Szép Barbara 10. D osztályos tanuló