Igen fontos versenyen vettünk részt szombaton (2021.05.08) Kiskunfélegyházán, a kadet korosztálynak rendezték meg az ez évi EB válogató versenyét. Tőlünk három fiú próbálkozott megszerezni a címeres mezt , közülük is a legfiatalabb Galát Dávid, aki még serdülőkorú és külön engedéllyel indulhatott.

Szépen kezdett Dávid, első mérkőzését megnyerte, de a folytatásban kikapott és kiesett. Ha továbbra is elszántan edz, biztos sikerül egyszer neki is a válogatottság.

Tóth Patrik, másik tehetséges birkózónk, a nap folyamán tudatos és szép birkózással egészen az elődöntőig jutott, ahol megálljt parancsolt neki a későbbi győztes. A bronz csatában nagyszerűen küzdött és megszerezte a dobogó harmadik fokát. Patrikunk még csak első éves ebben a korosztályban, de reménykeltő a birkózása, bár nem lett idén válogatott, jövőre igen nagy esélye lehet válogatottnak lenni. Mindenképp kiemelendő nála a tudatos edzésmunka, melynek a gyümölcse most egy bronzérem, de egy igen erős súlycsoportban.

Hajduch Nándor volt a harmadik birkózónk, aki szőnyegre lépett a versenyen, bár nem élete formáját hozta, de ez is elég volt most ahhoz, hogy megnyerje a versenyt és kijusson a kadet Európa Bajnokságra, amely júniusban kerül megrendezésre Bulgáriában! Sajnos nem igazán volt lehetőségük versenyezni ezelőtt a pandémia miatt, viszont így is igazán kitettek magukért és próbáltak újra jó formában birkózni a versenyen. 

Mindenképp nagyszerű ezeknek a gyerekeknek, minden szarvasi birkózónak a teljesítménye, mert Szarvason soha nem volt ilyen magas szintű és eredményes birkózás. Kimondottan öröm látni, ahogy kisgyerekekből egyszer csak erős, határozott nagy gyerekek lesznek, majd életerős felnőttek és olyan eredményeket érnek el, amelyre egész városunk büszke lehet, hiszen oly sok munka van egy-egy ilyen kisebb-nagyobb sikerben.

Nagyon büszkék vagyunk rátok és további sok szép sikereket kívánunk a sportban es az élet minden területen!

Köszönjük, hogy ilyen kitartó munkát végeztek évről évre minden egyes nap! 

Köszönjük támogatóinknak a bizalmat és a támogatást!

Sükösd Attila