Így kezdődik az a dokumentum, amely az Teöreök Aladár országos tanulói gyorsíró, gépíró, és szövegszerkesztő verseny eredményeit tartalmazza.

A címben szereplő mondat befejezésében Csik Krisztina nevét olvashatjuk, ami azt jelenti, hogy iskolánk 5/13. D osztályos tanulója érdemelte ki ezt rangot. A gyorsíróverseny második helyezettje szintén ebből az osztályból Bakró Szabina lett.

A digitális oktatás nehézségei ellenére is részt vettünk az országos megmérettetésen. Már-már történelmi az a tény, hogy a szarvasi gépírók, gyorsírók sikeresen szerepelnek minden versenyen, ahol megjelennek. Nem történt ez most sem másként, ezt bizonyítják a gyorsírásból elért dobogós helyezések és a sok-sok sikeres gépírás dolgozat is.

Intézményünkből 27 tanuló vett részt a gépíróversenyen. Az online módon megírt versenyfeladatot a diákok otthonukban írták meg, ami nagyon dicséretes, hiszen bármi problémájuk volt, csupán „távsegítséget” tudtak nyújtani a felkészítő tanárok.

Mindannyian megérdemlik, hogy eredményeiket itt is nyilvánosságra hozzuk:

A 10. C osztályból Farkas Bianka a 10., Adamik Karin, Árgyelán Kíra, Szalai Boglárka és Papp Karina a középmezőnyben végeztek.

A 11. D osztály ügyviteles diákjai közül a legjobban Karai Tímea szerepelt, de sikeres dolgozatot készített Ambrus Szonja, Lőcsei Lilla, Tóth Viktória, Lólé Liliána és Rohony Réka is.

A 12. C osztályból Gere Dóra 61 versenyző között az előkelő 4. helyen végzett, eredményes dolgozatot írt Litauszki Laura, Czudarhelyi Helga, Szabó Petra, Csontos Mariann és Gáspár Alexandra is.

Az 5/13. D osztályból Burai Klaudia szoros küzdelemben az 5., Csik Krisztina a 7. helyet szerezte meg, Becsei Zita, Bakró Szabina, Varga Angéla, Nemes Petra sikeresen teljesítette a feladatot.

Több versenyzőnk a feladatot hibátlanul oldotta meg, amiért hibátlansági érmet kap.

A tanulói versenyen minden alkalommal meghirdetik a csapatversenyt és a pontszerző versenyt is. Az idén a 21 induló iskola között csapatban a 9., a pontszerző versenyben pedig az 1. helyet szerezte meg iskolánk, ami azt jelenti, hogy valamennyi nevező iskola között a Gyulai SzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumból indult a legtöbb versenyző.

A tanulók felkészítő tanárai voltak: Harmati Ágnes és Harmati Annamária.

Az eredményekhez gratulálunk és további sikereket kívánunk, hogy a jövőben is iskolánk tanulóinak nevével kezdődhessen az eredményjegyzék.

TJE