11. H osztály Cukrász - Szakács

Kedves Osztályom!

Eljött a pillanat, mikor búcsúznunk kell. Nem vagyok a szavak embere, így röviden összefoglalva az elmúlt három évet, azt mondom: Nem volt egyszerű és könnyű, de közösen sikeresen megcsináltuk! A vizsgáitok immár lezárultak. Gratulálok Nektek!

Visszatekintve az elmúlt három évre, szinte semmi nem úgy történt, ahogy szokott. A járvány igencsak nehéz helyzetbe hozott diákot és tanárt egyaránt. Így a búcsúzás is rendhagyó lett.

Tekintsünk vissza egy kicsit az elmúlt évekre.

Kilencedikben az év elején még bizonytalanul léptetek be az iskola kapuján. Ismeretlen volt minden. Az iskola, az osztálytársak, tanárok és sokaknak a kollégiumi élet. Lassan, de egyre biztosabban találtátok meg a helyeteket, ebben az új környezetben. Kialakultak új kapcsolatok, barátságok.

Tizedikre kiderült kik azok, akik komolyan gondolják terveik megvalósítását. Jól indult a tanév. Már otthonosan éreztétek magatokat az osztályban, az iskolában. Kialakult egy jó kis osztályközösség, annak ellenére, hogy egyre kevesebb volt a közösen eltöltött idő, a különböző szakma és a külső gyakorlatok miatt. Aztán egyik napról a másikra bekövetkezett az, amire senki nem számított és felkészülni se nagyon volt ideje senkinek. Otthon kellett maradnunk és így folytatni a tanévet. Ez az új helyzet hatalmas kihívás elé állította az iskolavezetést, a diákokat és a tanárokat is. Közösen együttműködve, kisebb buktatókkal tarkítva sikeresen vettük, vettétek az akadályokat.

Az utolsó év volt a legnehezebb, hiszen ezt szinte teljes egészében egymástól távol, online oktatásban töltöttük el, amibe egyre jobban belejöttünk.  Azonban egyre nehezebben viseltük a személyes találkozások hiányát.

Talán nektek végzősöknek volt a legnehezebb. Nem csak a mindennapi diákélet, hanem két nagyon fontos esemény is kimaradt a diákéveitekből. A hagyományos Szalagavató a keringővel, osztályprodukcióval és a Ballagás végig sétálva az iskola épületében. Pedig nagyon vártátok és mi nagyon szerettük volna a hagyományos módon megszervezni Nektek.  Az iskola vezetése, mi tanárok a lehetőségekhez mérten mindent megtettünk, hogy ez a két esemény –ha nem is a hagyományos módon – ne maradjon ki az életetekből.

A vizsgákra való felkészülés is jóval nehezebb volt a körülmények miatt. Köszönöm a kollegáim lelkiismeretes, következetes munkáját, amivel végig támogattak benneteket. Nektek a szokottnál is felelőségteljesebb hozzáállást, nagyobb önállóságot. Büszkén tarthatjátok a kezetekben a bizonyítványotokat.

Kiálltátok ezt a nehéz próbát! Gratulálok és büszke vagyok rátok!

Búcsúzom és mégsem. Szeptemberben az osztály nagy részével újra találkozom, hiszen ebben az iskolában folytatjátok tanulmányaitokat, ami nagy örömmel tölt el.

Azoknak a diákjaimnak, akik munkába állnak. Kívánok sikerekben gazdag, boldog életet!
 

„Féltve őrzött álmunk mindig visz tovább,
 Megtart, mint egy háló, ringat, hogyha fáj.
 Néha majd az úton zsákutcába érsz,
 De közben annyi újat átélsz és remélsz.
 Egy új kanyar, esélyt takar.
 Menj, küzdj az álmodért,
 Minden vágyadért, mi benned él.
 Győztes lesz a harc,
 Ha nincs több hátraarc,
 Végül majd tiéd, miért szívből küzdenél.”

                                              /Hooligans/

                                                                                    Kereszturszkyné Sebő Rózsa osztályfőnök