Kedves Diákjaim!

Májusban a végzős diákok több éven át tartó tanulmányaik befejezéséhez érnek. Ezt az időszakot lezárja a ballagás, a búcsúzás. Sajnos ez a búcsú most ballagás nélkül történik a 2020/2021-es tanévben a 12. C osztályban.

Egy gyönyörű korszak zárul le az életetekben, a középiskolás diákévek. De elkezdődik valami más, valami új. Jusson eszetekbe Hérakleitosz gondolata:

"Minden nap megszűnik valami, amiért az ember szomorkodik, de mindig születik valami új, amiért érdemes élni és küzdeni."

Beiratkozáskor még az informatika és az ügyvitel ágazatban tanulók alkottak egy osztályt, aztán 10. osztályos korotokban csatlakoztak hozzátok a vízügyes diákok. Hamar elröppent ez a 4 év, ami alatt megannyi közös boldog pillanat született, az éveink tele voltak nevetéssel, őszinte beszélgetésekkel és olykor szomorú percekkel. A szemem előtt cseperedtetek fel fiatal, bizonytalan gyermekekből tudatos, érett felnőttekké. A közös utunk alatt nemcsak jó szakemberekké fejlődtetek, hanem megtanultuk az egymás iránti tiszteletet, a tetteinkért való felelősségvállalást, illetve az őszinteség fontosságát. Remélem mindezeket - a megszerzett tudásotokhoz hasonlóan - fogjátok tudni hasznosítani továbbra is a mindennapjaitokban. Hiszen most új korszak kezdődik az életetekben, a felnőtté válás ideje, ahová már nem tudok Veletek tartani, de remélem a tőlem tanultak mindig Veletek lesznek és segíteni fognak Titeket a nehézségekben. A cselekvés felelősségét már Nektek kell vállalnotok, tudjátok, a sikert csak az érdemli meg, aki tesz is érte.

Köszönöm Nektek az elmúlt éveket, ahol nem csak Ti tanultatok Tőlem, hanem én is Tőletek. A kreativitásotokkal, szemléletmódotokkal sokszor lenyűgöztetek – olykor pozitív, olykor negatív értelemben is. Az együtt töltött idő során közös kihívásokkal néztünk szembe, leküzdtük együtt a nehézségeket, elismerésreméltó versenyeredmények születtek, valamint igazi, összetartó közösséggé váltunk – a folytonosan változó osztálylétszám ellenére is.

Bízom benne, hogy mindig szeretettel fogtok visszagondolni az iskolátokra, az itt töltött napjaitokra, az itt szerzett barátaitokra, osztálytársaitokra, szaktanáraitokra, osztályfőnökötökre is – én biztosan így fogok mindannyiótokra emlékezni.

Köszönettel forduljatok Szüleitek felé, akik segítettek elérni céljaitokat, akik mindig bíztak sikereitekben és egyengették utatokat középiskolás éveitek alatt is.

Joseph Joubert szavaival köszönök el Tőletek:

„Sohase sajnáld az időt, amit arra fordítasz, hogy jól tedd, amit teszel.”

Harmati Ágnes osztályfőnök