Kedves Osztályom!

Tudjátok: nem szeretek búcsúzkodni.

Azt gondoltam egykor, ha majd eljutok ide, nagyon alaposan átgondolom, nagyon sok hasznos tanácsot fogok mondani, és persze nagyon torokszorító leszek. Nehéz most az elmúlt időszakot összegezni és búcsúzni! Arra biztosan emlékszem, hogy nagyon büszke voltam, mikor megtudtam, hogy osztályfőnök leszek.

Aztán arra gondoltam, hogy ezt nagyon jól szeretném csinálni. Neveltem a kezdetben még fiatal, később érettségi előtt álló diákokat, akik valójában már felnőtté váltak. Az elmúlt időszak új szokásokra kényszerített, sok mindent elvett, de van, ami megmaradt. Tanultam tőletek! Azzal szabad foglalkozni, ami igazán fontos. De ez nem mindig a tanulás számotokra, hanem a boldogulás. Ha van cél, nem lényegesek a jegyek, de el kell jutni a célig. Szeretetre méltók vagytok, segítitek egymást: a tanulásban, a hétköznapokban. Közösséget építettünk ebben a sokszínű osztályban.

Az elmúlt idő túl rövid volt ahhoz, hogy teljesen megismerjelek Titeket, de elegendő ahhoz, hogy kialakulhasson egyfajta lelki-érzelmi kötődés. A tananyag átadásán túl az egyéni vagy közös beszélgetések, az osztályprogramok és az aktuálisan felmerülő nehézségek megoldása mind-mind közelebb vitt hozzátok. Szeretném hinni, hogy ez idő alatt Ti is kialakítottatok magatokban egy képet rólam.

A család mellett a legfontosabb, amibe kapaszkodni lehet, a barátság. A barátságok, melyek a Székelyben eltöltött évek során köttettek, elkísérnek további utatokon, és képesek lesztek arra, még ha olykor talán hosszú évekig sem találkoztok, hogy önzetlenül segítsétek át egymást a legnehezebb pillanatokon.

Szívből kívánom, hogy megtaláljátok azt a hivatást, amiben eredményesek lesztek, és az örömökben gazdag, harmonikus magánélet is segít Titeket majd abban, hogy tudatosan élő, elégedett, boldog felnőttekké váljatok.

Ne feledkezzetek meg a színes kövecskéről,

amit a kezetekbe nyomtam, és csak a Tiétek.

Tőlem kaptátok, hogy mindig tudjátok, kik vagytok.

Azért adtam a követ, mert az nem romlik el soha.

Bele van írva az üzenetem,

őrizzétek a markotokban!

 

Kasikné Terényi Mónika osztályfőnök