Hagyományainkhoz híven idén is részt vettünk a szarvasi Szilvanapok rendezvényen.

Már pénteken dolgoztak vendéglátós tanulóink a Látványkonyha nyersanyagainak előkészítésén: válogatták, tisztították és darabolták az alapanyagokat. Délután a pálinkakínálásban jeleskedtek alsóbb éves fiatalok a megnyitó ünnepségen.

Szombaton a vendéglátós szakoktató kollégák szilvás ételkülönlegességgel kínálgatták a tankonyhánk udvarára betérő látogatókat. A quesadilla egy mexikói, amerikai étel. Sajttal, néha húsokkal, egyéb töltelékekkel megtöltött tortillából áll, amelyet grillen vagy serpenyőben összesütnek.

Hagyományosan kukoricalisztet használnak a tortilla készítéséhez, de búzaliszttel is elkészíthető. A teljes quesadilla két tortilla lappal készül, amelyek között egy réteg sajt van. A fél adag az egyetlen tortilla lappal készül, amelyet úgyszintén sajttal töltenek meg, és félhold alakúra hajtják. Minden vendég elismerően nyilatkozott a megkóstolt ételről.

2 tanulónk a Látványfőzés háttérmunkálatait végezte oktató irányításával.

Reméljük, jövőre még szabadabban ünnepelhetjük az ősz gyümölcsét, a szilvát.

Ozsváth Zsuzsanna