2021. szeptember 19-én az Európai Mobilitási Hét autómentes napjához immáron harmadik éve kapcsolódik a Körös-körül futóverseny. Az idei évben több mint 400 nevező érkezett az ország minden részéből, hogy teljesítse a 7, 14 km, vagy a 21 km-es távot. 

Az útvonal a város legszebb részein haladt át, a Körös parton a mocsári ciprusok mellett, majd az Arborétum Bolza sétányán. Új versenyszámként 3 fős váltók is futhattak az újonnan elkészült ligeti futópályán.

Az indulókat köszöntötte Mészáros Imre, az Innovációs és Techmológiai Minisztérium osztályvezetője, Gál Roland, a Járási Hivatal vezetője és Babák Mihály polgármester úr is.

Iskolánk oktatói segítőként, kollégáink – Bartolákné Szabó Éva, Szpisjak Tünde, Huszárik Szilvia, Kósa Árpád és Szerb Milán – futóként vett részt az eseményen, valamint három diákokból összeálló váltó is képviselte iskolánkat. Két diákunk – Molnár Lili és Szeljak Bálint – egyéniben teljesítette a 7 km-es távot.

A sprtolókat mosollyal, kedvességgel fogadta, majd rajtszámokat osztott, oklevelet írt Ozsváth Zsuzsanna igazgató, valamint Harmati Ágnes, Fekécs Magdolna, Kasikné Terényi Mónika, Kovács-Papp Éva és Kereszturszkyné Sebő Rózsa oktatók.

Pakolt, sátrat állított, futók útvonalát biztosította és a mindenki által megcsodált virágokat hozta Keresztuszky János testnevelő Frcska Zoltánnal együtt. A felnőtt segítőkön kívül iskolánk diákjai gondoskodtak a futók frissítéséről, osztották a befutók ajándékát: Trnyík Réka, Farkas Rita, Légrádi Blanka, Ábrahám Soma, Posgay Máté, Maczik Bence, Hajduch Nándor, Pataki Attila, Szpisjak Bence, Vérten Bence, Kasuba Zoé, Mándi Zsófia, Czinkoczki Dzsenifer, Uhljar Kira. A futók biciklis felvezetője Megyik Bende volt. Liska Tamás, iskolánk rendszergazdája, ezen a rendezvényen egy másik arcát, a zenei tudását mutatta meg, a fáradt futók nagy örömére. A rajtszámtervek, oklevél alapok, és az egész rendezvény arculata Szerb Milán igényes munkája volt.

A hosszú nap megkoronázása volt a délutáni váltók versenye, ahol 2 lány és 1 fiú váltó képviselte iskolánkat.

Czinkoczki Dzsenifer, Uhljar Kira és Gyulai Henrietta alkotta leány váltó, és  a Bátori Máté, Vérten Kristóf, Csernus Nándor alkotta fiú váltó is 2. helyezett lett.

Roszik Réka, Szalai Boglárka és Mogyorósi Dzsenifer pedig a 6. helyen futott célba.

Az elmúlt évek futós rendezvényein való részvétel az egészséges életmód népszerűsítése mellett iskolánkat egy új oldaláról mutatja be.  Kollégáim kreativitása, segítőkészsége, összetartása példaértékű.  Ez a hozzáállás nagyban emelte a rendezvények színvonalát, hangulatát, és kivívta a résztvevők elismerését.

Ezúton is gratulálok kollégáimnak és diákjainknak, akik futottak, mert „Minden út az első lépéssel kezdődik”, és nagyon köszönöm az iskola vezetésének, oktatóinak szervezőtársaim nevében is a sok segítséget.

Rohonyné Urbancsok Zsuzsa testnevelő, BSI Futónagykövet