Iskolánk diákjai –Hajduch Nándor, Tóth Patrik, Tóth Dominik és Szpisjak Bence - a Szarvasi Birkózó Egyesület legeredményesebb sportolói közé tartoznak.

 A nyár is edzéssel, versenyzéssel telt, de a sok munka meghozta gyümőlcsét. A fiúk edzőjükkel, Sükösd Attilával sorra hozták a szebbnél szebb eredményeket.

Hajduch Nándor Európa bajnokságon vett részt Buláriában, ahol Magyarországot képviselte a rangos megmérettetésen. A sorsolás nehéz ellenféllel hozta össze már az első fordulóban, onnan nem jutott tovább, de sok tapaszatalattal tért haza.
Ezután, még a szarvasi edzőtábor előtt egy nemzetközi versenyen vett részt, ahol a dobogó legmagasabb fokára állhatott, maga mögé utasította amerikai ellenfelét is.
A nyarat a Strandbirózó Országos Bajnoki sorozattal zárta, ahol a megrendezett három fordulóból kettőn a legjobbnak bizonyult, ezzel megnyerte az összesített versenyt is, így indulási jogot szerzett a világbajnokságra, melyet a romániai Konstancában rendeztek meg. A megmérettetésen tudatos birkózással a döntőig jutott, de már ott a rutinosabb ellenfelét nem tudta legyőzni, így Nándi Kadet Világbajnoki ezüstérmet szerzett.

Tóth Patrik nyáron, a korosztályos világbajnokságon, Budapesten kéviselte Magyarországot 65 kg-os súlycsoportban. Szoros, küzdelmes mérkőzések után a legjobb 8 közé jutott. A szarvasi edzőtábort megelőző nemzetközi versenyen legyőzve ellenfeleit a legjobbnak bizonyult.

Tóth Dominik a szarvasi versenyen 5. helyezett lett, még augusztus 29-èn a birkózók nyarát a Strandbirkózó OB-sorozat III. állomása búcsúztatta Budakalászon, a Lupa Beach-en, ahol összetettben Dominik országos bajnoki 4. helyezett a felnőtt kategóriában.

Szpisjak Bence legfiatalabb versenyző. A Hajdúszoboszlón megrendezett Serdülő Diákolimpia országos döntőjén az 5. helyen végzett. Edzője szavait idézve: “Bence nagyon kevés ideje birkózik, ez a 4. versenye a világjárvány miatt, így elfogadható részéről ez az eredmény, de a novemberi országos bajnokságon mindenképp dobogóra akar állni”. Szurkolni fogunk, hogy így legyen!

Hajrá fiúk! Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Köszönjük Sükösd Attila lelkiismeretes munkáját!