Nehéz időszak áll tantestületünk mögött: az elmúlt másfél év nehézsége nagyon megviselt bennünket. Az új helyzetekhez való alkalmazkodás, a személyes találkozások hiánya és a folyamatos kihívásoknak való megfelelés erőt próbáló feladat volt. Ennek feloldására elevenítettük fel a tantestületi kirándulások hagyományát és neki vágtunk egy szép péntek délután a Bakonynak.

 

Már az utazás is élményszámba ment. Ismét ráeszméltünk arra, hogy mennyire kellenek az ilyen kötetlen, baráti jellegű találkozások, együttlétek. Persze nem bírjuk ki szakmázás nélkül, de még az is valahogy jobban esik a napfénytől izzó okkersárga lombok alatt.

Olyan volt ez a túra, mint egy osztálykirándulás: önfeledten, felszabadultan tudtunk örülni egymásnak, az utazásnak és a feladatoknak (az is akadt bőven). 

A Bakony bővelkedik látnivalókban, igazi paradicsom a hazai túrázóknak – és szerencsénkre nemcsak tapasztalt túravezetőnk volt, hanem isteni időnk is. Az utazás fáradalmainak kipihenése után szombaton túrára indultunk a Cuha völgyében. Az amúgy csendes fák alatt nagy kacagások, elmélyült beszélgetések és még hangsúlyosabb csendek váltották egymást, miközben sétáltunk a kiszáradt patakmederben. Ebéd után a vállalkozó szelleműek kipróbálhatták a vasalt utas (hevederes) sziklamászást is. És a szokásos esti program (szalonnasütés a turistaház kertjében) után még sokáig beszélgettünk. 

Vasárnap sétáltunk egy nagyot a Római fürdő vízeséshez, amelyben ezúttal víz helyett lehullott levelek kavarogtak a derűs fényben. A természet közelsége, a közös program, az otthontól való távolság és az aktív kikapcsolódás kellően és kellemesen lefárasztott mindenkit. Tényleg szükségünk volt erre, hogy töltődni tudjunk a szeptemberi igen intenzív iskolakezdés után. Hazafelé már azt terveztük, hogy mikor és hova megyünk legközelebb, de ennek a kiválasztását rábízzuk szervezőinkre, túravezetőinkre és „osztályfőnökeinkre”: Szerb Milánra és kedves feleségére, Szerbné Takács Juditra. 

Hálás szívvel áldozatos munkájukért az osztály nevében köszönök mindent!

Bődi Etelka