A GySzC Székely Mihály Szakképző Iskolájának ismét két sikeres pályázata nyert az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul! programjában.

Az egyik programban iskolánk és a most felújított nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium nyújtott be közösen pályázatot Falusi turizmus Határtalanul! címmel. A két iskola már évek óta pályázik sikeresen a programjában. A projekt során a tanulók tanulmányozzák Szarvas és Nagyenyed környékének nevezetességeit.

A pályázat megvalósítása során először a nagyenyediek utaznak Szarvasra öt napra, majd mi látogatunk el Erdélybe, Nagyenyedre és környékére szintén öt napra. A programban vendéglátás és ügyvitel ágazatban tanuló diákjaink vesznek részt. A pályázaton elnyert összeg 1 812 000 Ft, mely utazásra és a szállásra fordítható.

A másik nyertes pályázatunk a szerbiai Ada Műszaki Iskolájával közös pályázat, mely a „Bloggerek határon innen és túl” címet viseli. A két intézmény informatika és elektronika ágazatban tanuló diákjainak közös projektjéről van szó. A diákok a két helyszínen egy-egy blogot készítenek iskolájukról, a látogatások élményeiről, melyet megosztanak diáktársaikkal, ismerőseikkel.

A blog folyamatosan bővíthető, a két iskola egyre szorosabb kapcsolatát mutathatja be. A pályázaton 24-24 szarvasi és adai diák vehet részt három-három fő kísérő pedagógussal. A pályázaton elnyert összeg 1 506 000 Ft, mely fedezi a két utazás és szállás költségeit. A délelőtti szakmai blog készítésen túl, délutánonként és esténként megismerkednek a szarvasi és adai nevezetességekkel, közös sport- és ügyességi vetélkedőkön vesznek részt. Az előkészítő foglalkozások és témanapok tovább mélyítik az iskolák közötti kapcsolatot.

 Tóthné Lipták Erzsébet és Kita Erzsébet