Menu
Slider

OM azonosító: 203069
5540. Szarvas,
Vajda Péter utca 20.
Telefon: 66/514-890
Fax: 66/312-988
Email: szarvas@gyszc.hu
      info@szvki.hu

Erasmus+ 2018

Gozo szigete

Vasárnap reggel sajnos későn tudtunk elindulni, mert a máltai forgalom valami borzalmas. Hosszú buszozás után, némi késéssel, de odaértünk a kikötőbe, majd kevés várakozás után már a kompon is voltunk. Gyönyörű látvány tárult a szemünk elé a fedélzetről, és ekkor még el sem indultunk.

Málta három nagyobb szigetből tevődik össze. A legnagyobb Málta, utána jön Gozo majd végül Comino. Comino a legkisebb, mégis hatalmas gyönyörűséget rejt. A kicsike sziget körbeölel egy gyönyörű strandot, ami a Kék Lagúna nevet kapta, tervezzük, hogy szabadnapunkon meglátogatjuk. A hajóról éppen Gozora tartva ez gyönyörűen látszott.

Bővebben...

Októberi nyár Máltán

Alig két hete vagyunk Máltán, de már sok féle időjárást megtapasztalhattunk: verőfényes napsütés, 30 fok árnyékban, dörgés, villámlás, szakadó eső. Volt, hogy a házunk előtt lévő út egyik pillanatról a másikra folyóvá duzzadt. Szinte másodpercek alatt tud megváltozni az időjárás.

A hőmérséklet nappal mindig 25-30 fok között van, este sem hűl 20 fok alá. Viszont gyakran fúj erős szél. A tengervíz fantasztikus még októberben is, fürdésre alkalmas, most olyan hőmérsékletű, mint nálunk nyáron a Körös. A tenger gyönyörű szép kék, amikor először fürödtünk, csodálatos nagy hullámai voltak. Ezeket átugrálva, úsztunk is. A tengernek van egy pici veszélye is, a medúzák. Most már tudjuk mi is, és ezért mindig viszünk magunkkal ecetet, hogy azonnal kezelni tudjuk a csípéseket.

Bővebben...

Iskolánkból – a GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumából (Szarvas)

 – egy nyertes ERASMUS+ pályázatnak köszönhetően 10 vendéglátásszervező-vendéglős szakmát tanuló diák utazhatott ki Máltára, négyhetes szakmai gyakorlatra. Élményeikről, tapasztalataikról folyamatosan tájékoztatnak minket. 

Bővebben...

Székelyes diákok egy hónapos külföldi szakmai gyakorlatra készülnek Iskolánkból, a GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumából tízen utazunk Máltára négyhetes szakmai gyakorlatra. 

Júniusban jelentkeztünk erre az Erasmus+ programra, még az érettségire felkészülés közben. Majd egy vizsgán - amely szakmai gyakorlatból és angol szóbeliből állt -  választották ki a résztvevőket. A nyár tervezgetéssel telt, milyen is  lehet több száz  km-re, négy hétig  távol lenni az otthonunktól, külföldi étteremben dolgozni, angolul beszélni nap mint nap. Máltáról szóló útleírásokat olvasgattunk, fényképeket nézegettünk, és már éreztük is, hogy a tenger partján napozunk az októberi napfényben.

Bővebben...

Munkaerő-piaci esélyek növelése” címmel a GySzC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a máltai Easy Job Bridge partnerrel közösen pályázatot nyert, ennek eredményeként  iskolánk jelenlegi diákjai közül 10 tanuló 2018 őszén négyhetes vendéglátós szakmai gyakorlaton vehet részt Máltán. A program az Erasmus + Mobilitási projektek keretében valósul meg, melyre 19 477 € támogatást kaptunk.

A projektben résztvevő diákok a vendéglátás ágazat 13. évfolyamos diákjai már rendelkeznek szakmai alapokkal. A projekt megvalósítása során a tanulók betekinthetnek Málta gasztronómiájába, megismerhetik egy külföldi ország ételspecialitásait. A tanulók mediterrán ételkészítési technológiákat, illetve felszolgálási technikákat tanulhatnak. A gyakorlat során a vendéglátóipari szakmai angol nyelvet is gyakorolják. Egy idegen országban töltött gyakorlat előnyt jelenthet a későbbi munkaerő-piaci elhelyezkedés szempontjából is. Legfontosabb célunk azonban, hogy a megvalósítás során az európai elvárások tükrében az iskolai képzést és a gyakorlati oktatást közelebb hozzuk egymáshoz.

Bővebben...

MENŰ

Menu
Arrow
Arrow
Slider

Továbbtanulási lehetőségek

Online olvasóik:

Oldalainkat 53 vendég és 0 tag böngészi

001310209
Ma
Tegnap
Héten
Hónapban
Összesen
1376
1467
5223
28899
1310209
Your IP: 3.80.224.52
2019-04-18 22:47

Érettségi és szakmai vizsga 2019. május-június

Statisztika

Látogatók
232
Cikkek
253
Cikkmegtekintések találatai
409713

Go to top

Copyright © 2011 GySzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma
Cím: 5540 Szarvas, Vajda Péter u. 20. Telefon: 66/514-890 Fax: 66/312-988