Október 10-12.: ez az a három nap, amikor az #ErasmusDays programsorozattal Európát, az Európai Uniót és az Erasmus programot ünnepeljük szerte Európában. Magyarország 2018-ban csatlakozott az eseményhez, idén pedig bekerült a legjobbak közé.

Az ország különböző településein 78 rendezvény lesz ezeken a napokon. Iskolánk, a Gyulai Szakképzési Centrum Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma idén először csatlakozott az eseménysorozathoz.

Az Erasmus az Európai Unió egyik legsikeresebb programja, több szektort is támogat, többek között a szakképzést is. Az Erasmus+ program támogatja, hogy a szakképzésben tanuló diákok és a szakképzéssel foglalkozó szakemberek szakmai gyakorlaton vehessenek részt külföldön, s ezáltal Európa-szerte javuljon a szakképzés színvonala. A program segíti, hogy szoros kapcsolat épüljön ki az oktatás és képzés, illetve a munka világa között. Intézményünk, valamint iskolánkat támogató Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány évek óta sikerrel pályázik e programra, és eddig 152 tanulónk vett részt 12 szakmában, 7 országban (Portugália, Spanyolország, Finnország, Málta, Szlovákia, Németország és Olaszország) külföldi szakmai gyakorlaton.

Az #ErasmusDays programsorozat első napján, október 10-én iskolánk aulájában egy Erasmus kiállítást szerveztünk az eddigi projektek tárgyi és képi emlékeiből. A korábbi és a jelenlegi programokban résztvevő diákokat egy kis emlékezésre hívtuk. Megkértük őket, hogy küldjék el számunkra a legemlékezetesebb fotóikat, hogy azokból rendezzünk meg egy kiállítást. Több száz fotó érkezett, ezek közül válogattunk ki néhány képet.

Az aznap hajnali 3-kor, Finnországból, háromhetes szakmai gyakorlatról hazaérkező diákjaink tartottak rögtönzött élménybeszámolót a képek előtt. Egész nap nagyon népszerű volt a diákok és a tanárok körében is az „Instagramos” fotózás.

#ErasmusDays #erasmuslife #legjobbsuli #székelyesvagyok #büszkevagyok #köszönjükakivitelezést #LiskaBallaHarmatiBakulyaVincze #mindenkitnemtudunkfelsorolni

Kita Erzsébet projektkoordinátor az Erasmus csoport nevében