Immáron Ötödik alkalommal jutottunk el az AZ Erasmus + Mobilitási pályázat keretében a "Szászországi" Chemnitzbe a Székely Szakképző Iskola kalap vendéglős ÉS A Két szakács tanulójával Négy hetes szakmai gyakorlatra

A német gasztronómiában egyre inkább otthon érzik magukat diákjaink. A szakács ÉS vendéglős Tanulók a vendéglátásban Alkalmazott Korszerű technikákat, modern éttermi eszközöket, a fúziós konyhára jellemző ételeket, azok alapanyagait, elkészítési módját sajátították el. A résztvevő Diákok a Fogadó Intézmény Által biztosított Külső Gyakorlati helyeken végezték el a szakmai gyakorlatot. Ennek Soran színvonalas belvárosi étteremben, Egy négycsillagos Szálloda konyháján, and Egy Kastélyszálló éttermében dolgoztak.

A szakács tanulókat pedig a Chemnitzi Városi Intézmények konyháján foglalkoztatták. Ennek Soran az iskolában megszerzett Elméleti és Gyakorlati tudásukat a bővítették. Olyan Új ismeretekre IS Szert tettek, melyet a későbbiekben a Jól fognak tudni kamatoztatni.

A Gasztronómiai ismereteik bővülése fame lehetőségük Nyílt "Szászország" Sok természeti és kulturális értékének megismerésére. Nagyon Hasznos időtöltésnek bizonyultak a hétvégi városlátogatások, melynek keretében ellátogattak Lipcsébe ÉS Drezdába, and megtekinthették AZ annabergi sóbányát ÉS A világhírű meißeni porcelánmúzeumot. A munka fame változatos Szabadidős programokra van maradt idejük diákjainknak: jártak élményfürdőben, sörfőzdében, a Hihetetlen Esztétikai Élmény Nyújtó piacon ÉS Egy bowling klubban.

A külföldi szakmai Gyakorlat elismeréseként a fogadóintézmény oklevelet ÉS Europass mobilitási igazolványt adott a projektben résztvevő tanulóknak.

Az ötödik chemnitzi út nemcsak szakmai, hanem Személyes élményeket is nyújtott: feltöltődve, új kapcsolatokkal gazdagodva tértek haza diákjaink ES Bármikor Szivesen visszatérnének! 

Frcska Zoltán kollégiumvezető, kísérő tanár