SZC logo

Gyulai Szakképzési Centrum

OM kód: 203069/018 | 5540 Szarvas, Vajda Péter utca 20.

Intézmény logo

GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Vendégtéri szaktechnikus

Vendégtéri szaktechnikus illusztráció

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak. Hatékonyan együttműködik a séffel a választék kialakításában.

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzett fiatalok számára nyitva áll az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kiváló kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • alkalmazza a működési szabályokat;
  • üzleti levelezést folytat;
  • kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze;
  • figyelemmel kíséri az árukészletet;
  • megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít;
  • kapcsolatot tart a szállítókkal;
  • figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást;
  • biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;
  • kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot;
  • ajánlatot készít megrendelők részére;
  • rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít;
  • árubeszerzési és árképzési tevékenységet végez;
  • nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat;
  • tárgyal az ügyfelekkel;
  • kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló- és konyhai személyzetet;
  • nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Ágazat

Szakma azonosító száma

Szakmai oktatás időtartama alapfokú iskolai végzettséggel

Digitális kompetencia keretrendszer szint

Magyar Képesítési Keretrendszer szint

Képzési terület

Ágazati besorolás

Szakmasorszám

Turizmus-vendéglátás

5

1013

23

08

5 év

6

Milyen ismereteket szerezhetsz a képzés során?

  • Vendéglátó gazdálkodás elmélete és gyakorlata
  • Felszolgálási alapok és felszolgáló szakmai ismeretek (felszolgálás általános szabályai, étrendek összeállítása, elemzése, hibák feltárása, étel-ital ismeret)
  • Általános élelmiszerismeret és élelmiszerek gyakorlatban (élelmiszerek fajtái, csoportosításuk, táplálkozás élettani jellemzésük, az élelmiszerekben található allergének, különböző élelmiszer érzékenységek, diétához alkalmazható élelmiszerek)
  • Élelmiszerbiztonság alapjai, vendéglátás higiénéje
  • Értékesítés elmélete és gyakorlata ismeretek
  • Termelés elmélete és gyakorlata ismeretek
  • Marketing és kommunikáció a gyakorlatban
  • Jogszabályok a vendéglátásban
  • Szervezés és irányítás a vendéglátásban

Amiért érdemes minket választani:

  • Tanulmányi ösztöndíj minden szakmában
  • Korszerű, modern iskolaépület
  • Kiválóan felszerelt tanműhelyek
  • Nemzetközi mobilitási programok, szakmai gyakorlat az EU országaiban (ERASMUS+)
  • Duális szakképzés
  • Maximális segítségnyújtás a megfelelő gyakorlati hely megtalálásában
  • Jó kapcsolat az iskola és a gyakorlati helyek között
  • Szakmai rendezvényeken való részvétel
  • Versenyfelkészítés
  • Tanáraink több éves elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek, és ezt a tudást osztják meg a tanulóinkkal
  • A mai trendeknek megfelelő oktatás zajlik, mindig szem előtt tartva az újdonságokat és a vendég változatos igényeit
  • Mi arra vagyunk kíváncsiak, hogy mit tudsz, és nem arra, mi az, amit nem
  • Végzett szakemberként is számíthatsz a segítségünkre.

Partnereink

SZC logo

Gyulai Szakképzési Centrum


GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

5540 Szarvas, Vajda Péter utca 20.

Telefon: +36 66 514890

E-mail: szarvas@gyszc.hu

OM azonosító: 203069/018


2024GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium