SZC logo

Gyulai Szakképzési Centrum

OM kód: 203069/018 | 5540 Szarvas, Vajda Péter utca 20.

Intézmény logo

GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • Teams
 • KRÉTA

Hírek

2023. máj. 10.


Bődi Etelka

  A jövő útjára lépve

  Elérkezett a várva-várt ünnep, egy hosszú út vége sokaknak: a középiskolai évek koronája – a ballagás. Visszatekintve az elmúlt évekre minden diák más-más emlékeket őriz magában, de egy kétségtelen: meghatározó időszak van a hátuk mögött. A Víziszínház méltó keretet nyújtott ahhoz, hogy 131 végzős diákunktól elköszönjük és útjukra bocsássuk őket abban a reményben, hogy az iskolában tanultakkal jól tudnak majd boldogulni az életben. Ahogy azt iskolánk igazgatónője, Ozsváth Zsuzsanna megfogalmazta: tudjuk azt is, hogy a búcsú csak pillanatnyi, jelképes, hiszen mindig visszavárjuk őket vendégként és akár tanulóként is intézményünk falai közé.

  A jövő útjára lépve

  Az ünnepség lehetőséget biztosított arra is, hogy jutalmazzuk azokat a diákokat, akik magatartásukkal, szorgalmukkal, tanulmányi- és versenyeredményeikkel kitűntek társaik közül és öregbítették a Székely hírnevét. A Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány jutalmait Kohut Andrásné címzetes igazgató és az alapítvány kuratóriumának elnőke adta át. A Székely Mihály-díjat Szebeni Zsófia 11. H osztályos tanuló kapta szakmai és taekwon-do sport sikereiért. A Koszti Pál Emlékdíjat iskolánk néhai igazgatójának özvegye, Koszti Pálné ajánlotta fel és adta át Hajduch Nándor Milán 12. D osztályos diákunknak kiemelkedő tanulmányi eredményéért és a birkózó sport területén elért sikereiért. Mindketten követendő példaként állnak fiatalabb társaik előtt alázatukkal és nem mindennapi munkájukkal.

  Farkas Szabolcs, Nyemcsok Milán és Őze Dávid asztalosok, Szurovecz Benjámin, Varjasi Attila ás Valencsik Mira cukrászok vehettek át alapítványi jutalmat a Szakma kiváló Tanulója versenyen elért eredményes szereplésükért. Az oktatói testület jutalmakkal ismerte el a szorgalmas és eredményes diákok teljesítményét, 38 tanuló könyvjutalmat kapott szorgalmáért, közösségi munkájáért.

  A tanítás és a tanulás nem lenne hatékony támogató szülői háttér nélkül, ezért a diákok és az oktatói testület köszönetét fejezte ki a szülőknek is áldozatos munkájukért, támogatásukért, kitartásukért.

  Az elkövetkező hetek az érettségi és szakmai vizsgák izgalmával telnek, de bízunk benne, hogy a kellő tudással felvértezve jól teljesítenek majd a megmérettetéseken. Iskolánk valamennyi dolgozója nevében sok sikert és eredményes, boldog életet kívánunk nekik.

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Szakmai kirándulás

  Szakmai kirándulás

  November 24-én az 5/13. D pedagógiai- és családsegítő munkatárs szakmát tanuló lányokkal Budapestre utaztunk a Mészáros Jenő Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménybe.

  2023. nov. 24.


  Rohony Noémi és Nagy-Kovács Anett

  Siker – az iskolán kívül!

  Siker – az iskolán kívül!

  Az őszi szünet előtt az aerobikos lányok részt vettek a Magyar Kupa sorozat utolsó állomásán: a Magyar Kupa döntőn, melyen az elért egész éves eredményeik alapján az első 6 helyezett jut be.

  2023. nov. 21.


  Admin

  Szalagtűzés a Székelyben

  Szalagtűzés a Székelyben

  A végzősök életének egyik legszebb napja volt idén november 17-e, péntek, amikor a Cervinus Teátrumban megkapták osztályfőnökeiktől az őket illető kék szalagot. Ez az aprócska szalag jelképezi a végzősöknek kijáró külön figyelmet és egyben az előttük álló megmérettetésekről is szól.

  2023. nov. 20.


  Bődi Etelka


  Partnereink

  • Nemzeti Tehetség Program
  • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
  • Erasmus+
  • TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY
  • EUROPASS
  • ÖKOISKOLA
  • Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
  SZC logo

  Gyulai Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

    5540 Szarvas, Vajda Péter utca 20.

   • Telefon: +36 66 514890

    E-mail: szarvas@gyszc.hu

    OM azonosító: 203069/018


   2023GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium