SZC logo

Gyulai Szakképzési Centrum

OM kód: 203069/018 | 5540 Szarvas, Vajda Péter utca 20.

Intézmény logo

GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2021. nov. 8.


Dobsi Natasa és Korponai Karina 12. E

    Tanulmányi kirándulás

    A Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány szervezésében egy tanulmányi kiránduláson vehettünk részt 2021. 11. 04-én, melynek úticélja Kiskunhalas és Kiskőrös volt. Reggel nyolckor indultunk és negyed tizenegy körül értünk oda az első állomásra, ami a Kiskunhalasi Csipkemúzeum volt. 

    Tanulmányi kirándulás

    Egy kedves tárlatvezető hölgy ismertette a múzeumról a legfontosabb tudnivalókat a kezdetektől napjainkig, majd szabadon fedezhettük fel a különböző kiállításokat a termekben, illetve megnézhettük a csipkekészítés első fázisát, a kontúrozást. A múzeum után szabadprogramra volt lehetőségünk. Sétálhattunk a múzeum parkjában, valamint a városban is. Az alapítvány megajándékozott minket süteménnyel, valamint választható csipkét ábrázoló szuvenírrel.

    Negyed kettő körül indultunk el Kiskőrösre, ahol lehetőségünk volt megtekinteni a Petőfi Szülőházat és Emlékmúzeumot. Kívülről egy egyszerű, régi parasztház tárult elénk, kisebb helyiségekkel, amelyek régi bútorokkal, ereklyékkel voltak berendezve. A szoba a költő születésekor látható állapotot jelenítette meg. Közelebbről is megismerhettük a költő életét, munkásságát, eszméit. Megtudtunk olyan új és érdekes információkat a családjáról, melyeket eddig még nem hallottunk. Ezeknek az új ismereteknek hasznát tudjuk venni később, az érettségi során is. A szülőház melletti épületben pedig egy néprajzi látványtárat mutattak be nekünk, melynek során új ismeretekkel gazdagodtunk a régi népviseletekkel kapcsolatban. A múzeum után szabadprogram következett. Gyönyörködhettünk a város szép házaiban és épületeiben. A program zárásaként pedig meglátogattuk a Petőfi Korzó Kávéházat, majd elindultunk hazafelé. Az út során meghallgattuk Závoda Boglárka 12. E osztályos tanulót, aki összegyűjtött egy pár érdekességet Petőfi Sándor életéről. A nap végén sok új élménnyel és hasznos ismeretekkel tértünk haza.

    A szakmai kirándulás a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. Nemzeti Együttműködési Alap NEAO-KP-1/2021 pályázat keretein belül valósult meg.

    Köszönjük a Székely Mihály Szakképzésért Alapítványnak és Kohut Andrásnénak, a kuratórium elnökének, hogy megvalósította és lehetővé tette számunkra ezt a kirándulást!

    Dobsi Natasa és Korponai Karina 12. E osztályos tanulók

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Rendületlenül

    Rendületlenül

    Egyetlen, vérontás nélküli zajló forradalmunkra emlékeztünk iskolánkban 2024. március 14-én. 1848 tavaszán megérintette a szabadság szele az akkori jövő letéteményeseit, az ifjúságot, akiknek élén a kor szellemi nagyjai álltak. Akkori követeléseik szinte még a mai napig érvényesek, a történelem viharai dacára is a márciusi ifjak örökérvényűek.

    2024. márc. 14.


    Bődi Etelka

    Party falatok és koktélok háziverseny

    Party falatok és koktélok háziverseny

    Iskolánkban előszőr került megrendezésre a Party falatok és koktélok háziverseny. A tanulók egyénileg, csapatokban és osztályszinten is benevezhettek a versenyre. A rendezvény megszervezésére március 7-én került sor, ahol összesen 12 csapat mérettette meg magát. Szebbnél szebb termékekkel találkozhattunk. Értékeléskor a fő szempont az ötletesség és a kreativitás volt.

    2024. márc. 12.


    Kasikné Terényi Mónika

    Nőnap a kollégiumban

    Nőnap a kollégiumban

    A nőnap előestéjén került megrendezésre az a hagyományos program, amin a kollégium fiú tanulói köszöntötték lány társaikat.

    2024. márc. 11.


    Földesi Zoltán


    Partnereink

    SZC logo

    Gyulai Szakképzési Centrum


    GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

    5540 Szarvas, Vajda Péter utca 20.

    Telefon: +36 66 514890

    E-mail: szarvas@gyszc.hu

    OM azonosító: 203069/018


    2024GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium