SZC logo

Gyulai Szakképzési Centrum

OM kód: 203069/018 | 5540 Szarvas, Vajda Péter utca 20.

Intézmény logo

GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2023. máj. 25.


Bődi Etelka

    Vannak pillanatok...

    Szerdán ért véget hivatalosan az Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása címet viselő, NTP-INNOV-22-0166 kódszámú pályázat azzal a zárórendezvényével, amelyen a Hangol-óra ének-zenekar adott ízelítőt abból, amit az elmúlt 8 hónapban tanultak.

    Vannak pillanatok...

    Ahogy azt a pályázat koordinátora, Csizmarik-Boros Erika elmondta: a pályázat megírásában részt vett néhai kollégánk, Kis Szilvia is, a megvalósításban pedig meghatározó szerepe volt Giricz Katalinnak, Mocskonyi Gábornak és Liska Tamásnak. A több, mint 5 115 000 forint támogatásból a diákok hangszereket (csörgő, dob, gitár, zongora), 4 db mikrofont vásároltak, látogatást tettek a kecskeméti Katona József Színházban, az Operaházban, a Liszt Ferenc Múzeumban, valamint kialakításra került egy próbaterem is. Felléptek az iskolai rendezvényeken és legutóbb a vasárnapi jótékonysági pikniken muzsikáltak a ligetben.

    A zárórendezvényen megjelent a Gyulai Szakképzési Centrum képviseletében Kovács Zsuzsanna főigazgató asszony és Jancsurák József főigazgató-helyettes úr is. A könyvtárban a pályázat és az eredmények ismertetése után fellépett a Slowhands Duo, akik követendő példát állítottak a feltörekvő ifjú zenészek elé. A rendezvényt természetesen a Hangol-órások zárták, akik már-már rutinosan léptek fel a népes közönség előtt. A fiatalokra még vár egy nagyobb megmérettetés: június 1-jén a Gyulán megrendezésre kerülő Erkel Diákünnepeken versenyeznek könnyűzenei együttes kategóriában. S hogy mit hoz még a jövő? Rengeteg munkát és még több örömzenét.

    Vannak pillanatok, amikor az ember úgy érzi, hogy a mindennapok felőrik. Amikor a fontos dolgokról elterelődik a figyelem. Ilyenkor nyújt menedéket a zene. Vannak pillanatok, amiket el kell felejteni és vannak olyanok, amiket örökre őrizni kell. Ez a mai zenével töltött röpke óra is ilyen volt: nyomott hagyott mindenki lelkében. Sok ilyen pillanatot kívánunk még a zenekar tagjainak és közönségének is.

    Bődi Etelka

    GALÉRIA

    Vannak pillanatok...

    DSC_0541.JPG
    DSC_0540.JPG
    DSC_0499.JPG

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Sikertörténet Görögország – Paralián

    Sikertörténet Görögország – Paralián

    2024. június 17. - 2024. július 10. között diákjaink Erasmus+ szakmai gyakorlatot teljesítettek Görögország – Paralián.

    2024. júl. 12.


    Ardainé Tóth Anikó

    Szerencsés hazaérkezés Görögország – Paraliáról

    Szerencsés hazaérkezés Görögország – Paraliáról

    Diákjaink szerencsésen hazaérkeztek Görögország – Paraliáról, ahol 3 hetes szakmai gyakorlatot teljesíthettek faipar, gazdálkodás és menedzsment, informatika és távközlés, oktatás, valamint turizmus-vendéglátás ágazatból.

    2024. júl. 12.


    Ardainé Tóth Anikó

    „Az elme tanítása a szív tanítása nélkül nem tanítás.”

    „Az elme tanítása a szív tanítása nélkül nem tanítás.”

    2024. június 21-én a Gyulai Szakképzési Centrum Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium aulájában köszöntötték Varga Kata és Sztancsik Dániel 9. évfolyamos diákok a megjelenteket.

    2024. jún. 25.


    Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna


    Partnereink

    SZC logo

    Gyulai Szakképzési Centrum


    GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

    5540 Szarvas, Vajda Péter utca 20.

    Telefon: +36 66 514890

    E-mail: szarvas@gyszc.hu

    OM azonosító: 203069/018


    2024GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium