SZC logo

Gyulai Szakképzési Centrum

OM kód: 203069/018 | 5540 Szarvas, Vajda Péter utca 20.

Intézmény logo

GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2023. máj. 25.


Bődi Etelka

  Vannak pillanatok...

  Szerdán ért véget hivatalosan az Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása címet viselő, NTP-INNOV-22-0166 kódszámú pályázat azzal a zárórendezvényével, amelyen a Hangol-óra ének-zenekar adott ízelítőt abból, amit az elmúlt 8 hónapban tanultak.

  Vannak pillanatok...

  Ahogy azt a pályázat koordinátora, Csizmarik-Boros Erika elmondta: a pályázat megírásában részt vett néhai kollégánk, Kis Szilvia is, a megvalósításban pedig meghatározó szerepe volt Giricz Katalinnak, Mocskonyi Gábornak és Liska Tamásnak. A több, mint 5 115 000 forint támogatásból a diákok hangszereket (csörgő, dob, gitár, zongora), 4 db mikrofont vásároltak, látogatást tettek a kecskeméti Katona József Színházban, az Operaházban, a Liszt Ferenc Múzeumban, valamint kialakításra került egy próbaterem is. Felléptek az iskolai rendezvényeken és legutóbb a vasárnapi jótékonysági pikniken muzsikáltak a ligetben.

  A zárórendezvényen megjelent a Gyulai Szakképzési Centrum képviseletében Kovács Zsuzsanna főigazgató asszony és Jancsurák József főigazgató-helyettes úr is. A könyvtárban a pályázat és az eredmények ismertetése után fellépett a Slowhands Duo, akik követendő példát állítottak a feltörekvő ifjú zenészek elé. A rendezvényt természetesen a Hangol-órások zárták, akik már-már rutinosan léptek fel a népes közönség előtt. A fiatalokra még vár egy nagyobb megmérettetés: június 1-jén a Gyulán megrendezésre kerülő Erkel Diákünnepeken versenyeznek könnyűzenei együttes kategóriában. S hogy mit hoz még a jövő? Rengeteg munkát és még több örömzenét.

  Vannak pillanatok, amikor az ember úgy érzi, hogy a mindennapok felőrik. Amikor a fontos dolgokról elterelődik a figyelem. Ilyenkor nyújt menedéket a zene. Vannak pillanatok, amiket el kell felejteni és vannak olyanok, amiket örökre őrizni kell. Ez a mai zenével töltött röpke óra is ilyen volt: nyomott hagyott mindenki lelkében. Sok ilyen pillanatot kívánunk még a zenekar tagjainak és közönségének is.

  Bődi Etelka

  GALÉRIA

  Vannak pillanatok...

  DSC_0541.JPG
  DSC_0540.JPG
  DSC_0499.JPG

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Rendületlenül

  Rendületlenül

  Egyetlen, vérontás nélküli zajló forradalmunkra emlékeztünk iskolánkban 2024. március 14-én. 1848 tavaszán megérintette a szabadság szele az akkori jövő letéteményeseit, az ifjúságot, akiknek élén a kor szellemi nagyjai álltak. Akkori követeléseik szinte még a mai napig érvényesek, a történelem viharai dacára is a márciusi ifjak örökérvényűek.

  2024. márc. 14.


  Bődi Etelka

  Party falatok és koktélok háziverseny

  Party falatok és koktélok háziverseny

  Iskolánkban előszőr került megrendezésre a Party falatok és koktélok háziverseny. A tanulók egyénileg, csapatokban és osztályszinten is benevezhettek a versenyre. A rendezvény megszervezésére március 7-én került sor, ahol összesen 12 csapat mérettette meg magát. Szebbnél szebb termékekkel találkozhattunk. Értékeléskor a fő szempont az ötletesség és a kreativitás volt.

  2024. márc. 12.


  Kasikné Terényi Mónika

  Nőnap a kollégiumban

  Nőnap a kollégiumban

  A nőnap előestéjén került megrendezésre az a hagyományos program, amin a kollégium fiú tanulói köszöntötték lány társaikat.

  2024. márc. 11.


  Földesi Zoltán


  Partnereink

  SZC logo

  Gyulai Szakképzési Centrum


  GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

  5540 Szarvas, Vajda Péter utca 20.

  Telefon: +36 66 514890

  E-mail: szarvas@gyszc.hu

  OM azonosító: 203069/018


  2024GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium