SZC logo

Gyulai Szakképzési Centrum

OM kód: 203069/018 | 5540 Szarvas, Vajda Péter utca 20.

Intézmény logo

GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2023. máj. 25.


GySzC Szarvas

  Középfokú szakképző intézménybe történő beiratkozás

  A következő leírás összefoglalja az iskolai beiratkozás teendőit.

  Középfokú szakképző intézménybe történő beiratkozás

  Középfokú szakképző intézménybe történő beiratkozás 2023/2024. tanév

  1. Teendők a beiratkozás előtti időszakban

  A KÖZÉPFOKÚ SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNY TEENDŐI

  • A KIFIR-ből kapott – a https://kifir2.kir.hu/eredmeny/ oldalon az intézményi belépés után a "Teljes végeredmény letöltése excelben" – lista alapján a felvett tanulók adatait a középfokú intézmények betöltik a KRÉTA rendszerbe június 1-től június 9-ig.
  • Az importálás az intézményi KRÉTA rendszer 2023/2024. tanév felületén érhető el, a bal felső sarokban található tanévválasztási funkció használatát követően.
  • A fellebbezés után felvett, illetve a pótfelvételi eljárás során felvételt nyert tanulók adatait az iskola módosítja a felületen, a teljesen új – a KIFIR-ből kiexportált listában egyáltalán nem szereplő – tanulók adatait nem lehet rögzíteni a KRÉTA beiskolázás rendszerében.
  • A szakképző intézménynek ellenőrizni szükséges, hogy az e-Ügyintézés oldalán a „Beállítások - Intézmény” menüpontban az „Intézményi adatok” felületen „Az intézmény középfokú köznevelési/szakképzési feladatot lát el” jelölés beállításra került. (Csak ebben az esetben tudja fogadni az intézmény az online módon, előzetesen beküldött adatokat.)
  • A középfokú intézmények a beiratkozás napjáig az e-Ügyintézés oldaláról a beérkezett BKI ügyekből szükség szerint kinyomtathatják a tanulók beiratkozási adatlapját, dokumentumait.

  A SZÜLŐ TEENDŐI

  • Az e-Ügyintézés felületén június 14. és 2023. június 21. közötti időszakban a szülőknek/törvényes képviselőknek lehetősége lesz, hogy gyermekeik adatait előzetesen, online módon beküldjék a szakképző intézménybe a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével.
   • A szülők/törvényes képviselők csak azon középfokú intézményben találják meg gyermekük adatait, ahová a gyermek felvételt nyert.
   • A beiratkozáskor történő személyes megjelenéskor az eredeti, aláírt példányokat a szülő/törvényes képviselő magával tudja vinni a középfokú szakképző intézménybe.
  1. Teendők a beiratkozás napjain

  A tanév rendjéről szóló 22/2022. (VII. 29.) BM rendelet 2. sz. mellékletének 34. pontja és a 2019. évi LXXX. törvény 34. § (2) bekezdése értelmében a 2023/2024. tanévre a középfokú iskolákba történő beiratkozás dátuma: 2023. június 21-23. (szerda – péntek).

  A szülők/törvényes képviselők az intézmény honlapján tájékozódhatnak a pontos időpontról, feltételekről, lehetőségekről.

  A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 45/A. §-a leírja, hogy a középfokú iskolába történő beiratkozáskor be kell mutatni a személyazonosító igazolványt, valamint az általános iskolai tanulmányok befejezését igazoló bizonyítványt.

  A rendeletben meghatározott feladat csak személyes megjelenéssel teljesíthető, ezért a középfokú iskolába történő beiratkozáskor az iskolában a SZEMÉLYES MEGJELENÉS KÖTELEZŐ!

  A KÖZÉPFOKÚ SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNY TEENDŐI

  • A beiratkozás informatikai támogatása

  A szakképző intézmény megteheti, hogy a beiratkozást végző kollégák részére számítógépet biztosít, amelynek segítségével a szülők/törvényes képviselők személyes megjelenésekor helyben, azonnal kezelni tudják az adatokat az alábbi módon:

  • Online beküldött adatok az intézményi KRÉTA felületre történő átküldése

  Amely gyermek adatait online módon küldte be a szülő/törvényes képviselő, az adatokat a középfokú intézmény keresse meg az intézményi KRÉTA rendszer
  e-Ügyintézés felületén, és ott a Döntés generálása menüpontban kattintson a „Tudomásul veszem” lehetőségre. Ekkor a tanuló adatai átkerülnek az intézmény KRÉTA rendszerébe (a KIFIR rendszerből importált adatok felületére), és a szülő/törvényes képviselő is kap egy visszajelzést a beiratkozás tényének tudomásul vételéről.

  • Adatok pontosítása, módosítása

  A szakképző intézmény az eredeti dokumentumok alapján ellenőrzi az
  e-Ügyintézés felületéről beküldött adatokat, szükség esetén módosítja azokat a KRÉTA felületén. A módosításokat a szülő/törvényes képviselő a kinyomtatott beiratkozási adatlapokon átvezeti és szignózza.

  • Beiratkozási adatok rögzítése kizárólag személyes megjelenéskor

  Abban az esetben, ha a szülő/törvényes képviselő online módon, előzetesen nem küldte be gyermeke adatait, hanem a személyes beiratkozáskor kívánja azokat megadni, akkor a beiratkozásnál jelen lévő oktató/pedagógus/alkalmazott a KRÉTA rendszerben megkeresi – a KIFIR rendszerből áttöltött adatok alapján – a tanuló adatlapját, és a hiányzó adatokat a nyomtatott adatlapon kitöltött adatoknak megfelelően kézzel felviszi a rendszerbe.

  1. Teendők a beiratkozás után

  A KÖZÉPFOKÚ SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNY TEENDŐI

  • A beiratkozott tanulókat a középfokú iskola a KRÉTA rendszerben a 2023/2024. tanév felületén osztályba sorolja.

  Felhasználói útmutató - Beiratkozás Szakképzési Centrum részeként vagy egyéb fenntartásban működő középfokú intézménybe.pdf

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  „…ha nincsen gyökered – elvisz a szél…”

  „…ha nincsen gyökered – elvisz a szél…”

  Iskolánk végzős diákjaitól május 3-án köszöntünk el ünnepélyes keretek között. A diákok életében a ballagás egy mérföldkőnek számít, melyet megosztottak szeretteikkel, oktatóikkal és diáktársaikkal. Az elegáns ünnepi díszbe öltöztetett falak közt Ozsváth Zsuzsanna igazgatónő minden osztálytól egy rájuk jellemző gondolattal köszönt el, majd mindannyiuknak Maya Angelou szavait helyezte jelképes tarisznyájukba: „Nevess annyit, amennyit csak lehet. Nevess mindig. Ez a legjobb, amit magunkért és egymásért tehetünk.”

  2024. máj. 6.


  Bődi Etelka

  „Tudomány – Egyetem – Szerelem” című előadáson jártunk

  „Tudomány – Egyetem – Szerelem” című előadáson jártunk

  2024. április 30-án iskolánk 50 tanulója vett részt a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai karán Bíró Gyula főigazgató, címzetes egyetemi docens „Tudomány – Egyetem – Szerelem” című előadásán.

  2024. máj. 3.


  Kékesiné Gulyás Ildikó

  Tavaszi projekt a Székelyben

  Tavaszi projekt a Székelyben

  2024. április 23-én ismét óvodások érkeztek a Székelybe, hogy részt vegyenek a Tavaszi projektünk zárásaként rendezett bábelőadáson, valamint kipróbálják kézügyességüket a muffinok dekorálásban.

  2024. máj. 2.


  Kékesiné Gulyás Ildikó


  Partnereink

  SZC logo

  Gyulai Szakképzési Centrum


  GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

  5540 Szarvas, Vajda Péter utca 20.

  Telefon: +36 66 514890

  E-mail: szarvas@gyszc.hu

  OM azonosító: 203069/018


  2024GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium