SZC logo

Gyulai Szakképzési Centrum

OM kód: 203069/018 | 5540 Szarvas, Vajda Péter utca 20.

Intézmény logo

GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2021. okt. 15.


Ozsváth Zsuzsanna

    Szakmabemutató Nagyszénáson

    2021.10.09-én (szombaton) Mesterségek Napja rendezvényen vettünk részt Nagyszénáson, ahol az általános iskola felső tagozatos tanulói ismerkedhettek a szakmákkal.

    Szakmabemutató Nagyszénáson

     

    Tanulóink a vendéglátás, az informatika és az oktatás ágazat érdekességeivel ismertették meg a gyerekeket. A vendéglátás tanteremben a terítés szakmai fogásait és a díszterítéshez szükséges szalvétahajtogatást gyakoroltatták. Az informatika területén a számítógép alkatrészei és a robotika voltak napirenden. A megújuló oktatás ágazat tanulói tesztekkel és érzékelő játékokkal tették hasznossá az eltöltött időt a diákok számára.

    Örömmel hallgatták meg, hogy az oktatás ágazat is technikumi képzés lesz, így ösztöndíjjal jár a következő tanévtől. A fiatalok gyorsan megtalálták a hangot a gyerekekkel, kiemelve saját szakmájuk szépségeit.

    Köszönöm Szabó Alexa, Jónás Boglárka 11. H, Lestyán Ádám 12. C, Balázs Szófia 12.E és Kerekes Orsolya 5/13.D osztályos tanulók segítségét!

    Ozsváth Zsuzsanna

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Rendületlenül

    Rendületlenül

    Egyetlen, vérontás nélküli zajló forradalmunkra emlékeztünk iskolánkban 2024. március 14-én. 1848 tavaszán megérintette a szabadság szele az akkori jövő letéteményeseit, az ifjúságot, akiknek élén a kor szellemi nagyjai álltak. Akkori követeléseik szinte még a mai napig érvényesek, a történelem viharai dacára is a márciusi ifjak örökérvényűek.

    2024. márc. 14.


    Bődi Etelka

    Party falatok és koktélok háziverseny

    Party falatok és koktélok háziverseny

    Iskolánkban előszőr került megrendezésre a Party falatok és koktélok háziverseny. A tanulók egyénileg, csapatokban és osztályszinten is benevezhettek a versenyre. A rendezvény megszervezésére március 7-én került sor, ahol összesen 12 csapat mérettette meg magát. Szebbnél szebb termékekkel találkozhattunk. Értékeléskor a fő szempont az ötletesség és a kreativitás volt.

    2024. márc. 12.


    Kasikné Terényi Mónika

    Nőnap a kollégiumban

    Nőnap a kollégiumban

    A nőnap előestéjén került megrendezésre az a hagyományos program, amin a kollégium fiú tanulói köszöntötték lány társaikat.

    2024. márc. 11.


    Földesi Zoltán


    Partnereink

    SZC logo

    Gyulai Szakképzési Centrum


    GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

    5540 Szarvas, Vajda Péter utca 20.

    Telefon: +36 66 514890

    E-mail: szarvas@gyszc.hu

    OM azonosító: 203069/018


    2024GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium