SZC logo

Gyulai Szakképzési Centrum

OM kód: 203069/018 | 5540 Szarvas, Vajda Péter utca 20.

Intézmény logo

GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Pincér - vendégtéri szakember

Pincér - vendégtéri szakember illusztráció

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja a fizettetést.

Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú tanulmányok folytatására.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kiváló kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, állóképesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, empátia, szervezőkészség, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • elvégzi az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket;
  • figyelemmel kíséri az árukészletet, részt vesz az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, tárolásában és dokumentálásában;
  • ismerteti a választékot, ételeket ajánl az allergének figyelembevételével, italokat ajánl, azokat párosítja a vendég által megrendelt ételekhez;
  • felveszi a rendelést;
  • felszolgál, a különböző felszolgálási rendszerek és az egység igényeinek figyelembevételével előkészíti a felszolgáláshoz szükséges eszközöket, elkészíti az italokat, majd szakszerűen kiviszi az ételeket, italokat a vendégek asztalához;
  • barista, bartender, sommelier tevékenységet végez;
  • figyelemmel kíséri a vendégek kéréseit, a vendégek étkezése során kommunikál, tájékozódik elégedettségükről;
  • megszervezi a saját és beosztott munkatársai munkáját, ellenőrzi azt;
  • kiállítja a számlát, kezeli a pénztárgépet, éttermi szoftvert.

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Ágazat

Szakma azonosító száma

Szakmai oktatás időtartama alapfokú iskolai végzettséggel

Digitális kompetencia keretrendszer szint

Magyar Képesítési Keretrendszer szint

Képzési terület

Ágazati besorolás

Szakmasorszám

Turizmus-vendéglátás

4

1013

23

04

3 év

5

Milyen ismereteket szerezhetsz a képzés során?

  • Vendéglátó gazdálkodási ismeretek
  • Munka törvénykönyve alapismeretek (munkajogi alapismeretek, munkaszerződés létesítése, álláskeresés)
  • Általános élelmiszerismeretek, élelmiszerbiztonság
  • Vendéglátás higiéniája
  • Pincér szakmai idegen nyelv
  • Felszolgálási alapok és gyakorlat
  • Felszolgálási ismeretek

Amiért érdemes minket választani:

  • Tanulmányi ösztöndíj minden szakmában
  • Korszerű, modern iskolaépület
  • Kiválóan felszerelt tanműhelyek
  • Nemzetközi mobilitási programok, szakmai gyakorlat az EU országaiban (ERASMUS+)
  • Duális szakképzés
  • Maximális segítségnyújtás a megfelelő gyakorlati hely megtalálásában
  • Jó kapcsolat az iskola és a gyakorlati helyek között
  • Szakmai rendezvényeken való részvétel
  • Versenyfelkészítés
  • Tanáraink több éves elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek, és ezt a tudást osztják meg a tanulóinkkal
  • A mai trendeknek megfelelő oktatás zajlik, mindig szem előtt tartva az újdonságokat és a vendég változatos igényeit.
  • Mi arra vagyunk kíváncsiak, hogy mit tudsz, és nem arra, mi az, amit nem
  • Végzett szakemberként is számíthatsz a segítségünkre.

Partnereink

SZC logo

Gyulai Szakképzési Centrum


GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

5540 Szarvas, Vajda Péter utca 20.

Telefon: +36 66 514890

E-mail: szarvas@gyszc.hu

OM azonosító: 203069/018


2024GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium